Ponta: În 2014 nu se alege între doi comunişti; niciun candidat nu a fost securist, ca Băsescu

Thursday, 29 May 2014, 13:45, Sursă: Mediafax

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, joi, celor din TSD, că sunt norocoşi că în 2014 nu trebuie să aleagă la prezidenţiale între doi comunişti, cum a fost cazul în 2004, el precizând că niciunul dintre posibilii candidaţi "nu a fost comunist sau securist, cum a fost domnul Băsescu".

Adaugă părerea ta

"Noroc pe voi că sigur nu veţi opta între doi comunişti, va fi o generaţie mai aproapoe de voi, nu blestemul din 2004", le-a spus Ponta tinerilor.

El a explicat, apoi, că niciun candidat din câţi s-au anunţat, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Elena Udrea "nu au fost comunişti sau securişti, ca Băsescu".

"Niciun candidat din câţi s-au anunţat, domnul Ungureanu, domnul Predoiu, doamna Udrea, niciunul nu a fost comunist sau securist, cum a fost domnul Băsescu. Din punctul ăsta de vedere, e evident că alegerile prezidenţiale vor aduce o schimbare fundamentală. E prima dată după ''89 când nu o să avem pe cineva comunist. Bine, nici Constantinescu nu a fost, domnul Băsescu a fost la securitate şi ţi-e clar că niciunul, ca vârstă, nici domnul Antonescu, domnul Ungureanu, doamna Udrea, domnul Predoiu, eu cu atât mai puţin, nu aveam timp să fim la Anvers în '88 să semnăm angajamente. Din punctul ăsta de vedere le-am spus că sunt norocoşi faţă de mine. Eu m-am trezit cu un preşedinte securist după 1989", a explicat Ponta.