Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta: Băsescu a validat Guvernul după semnale externe prin care s-a spus: "Terminaţi cu prostiile!"

Sunday, 23 March 2014, 20:52 Sursă: Mediafax

"Mesajul pe care l-am primit și eu l-a primit și președintele Băsescu, că de aia s-a răzgândit în 24 de ore și a investit noul guvern, a fost: domn’e, sunteți o țară serioasă și stabilă, terminați cu prostiile interne și, dimpotrivă, exportați stabilitate și seriozitate, arătați celorlați că e bine să fie în UE și în NATO, nu că, uite, fac ca voi, sunteți în UE și în NATO și vă certați pe plan intern – mai tradus, așa, în limbaj mai puțin diplomatic. Cred că a simțit mesajul, chiar dacă nu-i face plăcere", a spus Ponta la Antena 3.

El a afirmat totodată că partenerii europeni și cei americani au fost extrem de interesați de turneul pe care l-a efectuat recent în Georgia, Albania şi Republica Moldova.

În urmă cu două săptămâni, premierul afirma că acceptarea de către preşedintele Traian Băsescu a noului Guvern a fost influenţată şi de semnale internaţionale, nu publice, prin care s-a transmis că, într-o ţară democratică, acel Cabinet care a fost votat în Parlament trebuie lăsat să funcţioneze.

El a explicat astfel motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu a decis să aprobe învestirea noului Guvern, după ce în aceeaşi zi aprobase doar demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de vicepremier pentru a facilita strict numirea acestuia ca ministru de Interne, refuzând în continuare validarea noului Cabinet.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ