PNL depune o moțiune simplă pentru demiterea ministrului Educației

Monday, 19 February 2018, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

"Astăzi, Biroul Executiv al PNL a decis ca săptămâna viitoare, în ziua de luni, în Camera Deputaţilor să depunem o moţiune simplă pe Educaţie. Plecând de la ideea că pare prematură o moţiune împotriva unui ministru instalat recent, considerăm că în Educaţie deciziile greşite produc efecte dezastruoase pe termen mediu şi lung şi greu de resurmontat într-un interval optim de timp. De aceea, cred că o moţiune pe Educaţie este extrem de importantă, este împotriva guvernării PSD - ALDE", a afirmat Pirtea, luni, la Parlament.

El a subliniat că există o "subfinanţare crasă" a Educaţiei.

"Un calcul greşit al costului finanţării pe elev duce la desfiinţarea şi comasarea a 1.000 de unităţi de învăţământ, la întârzieri ale salariilor până la două săptămâni de zile, la o politizare excesivă a managementului educaţional, la o dependenţă ombilicală directă şi nemijlocită a inspectorilor şcolari şi a inspectoratelor generale de minister, o decuplare de la autorităţile locale a actului managerial în licee - toate acestea sunt sisteme de alarmă care necesită o moţiune pe Educaţie", a precizat liberalul.

Pirtea a atras atenţia că 2.418 unităţi şcolare nu au grup sanitar în incinta proprie, iar Guvernul susţine că problema va fi soluţionată în trei ani de zile.

"Este inadmisibil ca aceasta să nu fie o prioritate care să fie rezolvată cât de repede", a spus el. În opinia sa, şi digitalizarea trebuie să fie o prioritate. Marilen Pirtea a atras atenţia şi asupra sesiunii de Bacalaureat, despre care a susţinut că nu ştie dacă respectă condiţiile legale, deoarece legislaţia prevede că elevii trebuie să fie absolvenţi pentru a putea susţine acest examen.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ