Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului

Friday, 05 June 2015, 08:42 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul liberalilor, Vasile Blaga, a precizat că PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece, moțiunea are nevoie de 280 de voturi, relatează Agerpres.

Tema moțiunii este una vitală pentru democrația românească și vine să sancționeze comportamentul abuziv al actualei puteri în legătură cu blocarea exercitării unui drept elementar — dreptul la vot, declara la începutul lunii iunie purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

"Ne bazăm pe buna credință și deschiderea oricărui parlamentar la o dezbatere reală. Calculul matematic efectiv al structurilor grupurilor parlamentare ne dezavantajează. În schimb, în condițiile în care oricine ar manifesta disponibilitate, înțelegere și participare la această dezbatere credem că putem lua mult mai multe voturi decât calculul aritmetic", a spus Ionuț Stroe.

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, a declarat marți că citirea moțiunii va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, iar dezbaterea și votul peste încă o săptămână.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Consiliul Reprezentanților Unionali de la Târgu Mureș, că după ce va vedea textul moțiunii de cenzură anunțate de PNL Uniunea va lua o decizie referitoare la modul în care se va raporta la aceasta.

Co-președintele PNL, Vasile Blaga se declară optimist în legătură cu șansele ca moțiunea de cenzură să treacă: "Șanse sunt, dar sunt un politician echilibrat și nu aș spune că acest lucru sigur se va întâmpla. Avem acordul partidului dlui Geoană, așteptăm (...) și poziția celorlalte grupuri parlamentare — UDMR, grupul d-lui Fenechiu, minorități altele decât UDMR și independenților”, a spus Blaga la Realitatea Tv.

În schimb, liberalul Ludovic Orban, a afirmat, la RFI, că "în PSD și în UNPR, în mod evident, există o stare de nemulțumire profundă față de Victor Ponta și față de modul în care funcționează guvernul, dar nu știe dacă această nemulțumire se va contabiliza și în voturi pentru moțiunea de cenzură”.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ