Articolele din categoria POLITICĂ:

Mihai Ghimpu
Mihai Ghimpu, la Iași: Nu avem nevoie de două state româneşti, ci de România, ţara noastră
Câteva sute de persoane, în majoritate cetăţeni moldoveni, au participat, duminică, în Piaţa Unirii, din Iaşi, la acţiunea de lansare a candidatului Partidului Liberal Mihai Ghimpu în cursa prezidenţială, participanţii scandând sloganuri unioniste. În discursul rostit, Ghimpu a spus că este dispus să renunţe la mandatul de preşedinte al R. Moldova pentru ca "această funcţie să fie mutată la Cotroceni”, notează News.ro.
Gorghiu, pe Facebook: Lista PNL va fi una de care să nu ne jenăm, nici la Iaşi, nici în Bucureşti
Gorghiu, pe Facebook: Lista PNL va fi una de care să nu ne jenăm, nici la Iaşi, nici în Bucureşti
Alina Gorghiu a postat pe pagina sa de Facebook un scurt mesaj, la o zi după ce a fost validată drept preşedinte unic al PNL. Astfel, aceasta spune că priorităţile PNL pentru perioada următoare sunt programul de guvernare ş formarea echipei pentru alegerile parlamentare. Mai mult, acasta mai adaugă că listele partidului vor fi făcute în aşa fel încât să nu existe jenă la nivelul electoratului sau a organizaţiilor.
Gabriel Liiceanu: Scara fermecată a lui Traian Băsescu
Gabriel Liiceanu: Scara fermecată a lui Traian Băsescu
"L-am auzit cândva pe domnul Băsescu – era în vremea primului său mandat ca președinte al României – spunând: „M-am schimbat cu fiecare treaptă pe care am urcat-o pe scara puterii. Gradul meu de răspundere este acum altul decât cel pe care-l aveam înainte de a deveni președinte al țării”. Și l-am crezut. Dar nu „pe cuvânt”, ci în virtutea unor gesturi pe care le-a făcut ca om de stat", scrie Gabriel Liiceanu pe Contributors.ro.
Gușă: ”Conducerea unică a PNL, un simbol că partidul e hotărât să rămână unit” Exclusiv
Gușă: ”Conducerea unică a PNL, un simbol că partidul e hotărât să rămână unit”
Dezideratul pe care și-l asumă guvernarea de tip euroatlantic, cu Dacian Cioloș, ar putea deveni o realitate, însă este nevoie de multe eforturi din partea PNL și de liberali care să urmeze exemplul lui Vasile Blaga - nu atât să demisioneze din partid, cât să nu candideze pe liste, la alegerile parlamentare -, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă, la Realitatea TV, numind, totodată, decizia PNL de a avea conducere unică drept ”un simbol că partidul e hotărât să rămână unit”.
Angelina Jolie şi Brad Pitt au ajuns la o înţelegere de ultima oră, în privinţa celor şase copii
Angelina Jolie şi Brad Pitt au ajuns la o înţelegere de ultima oră, în privinţa celor şase copii
Angelina Jolie și Brad Pitt ar fi ajuns la înțelegere cu privire la cei șase copii ai lor, potrivit TMZ.com care citează surse confidențiale. Acestea le-au declarat jurnaliștilor că ''Brangelina'', celebrul cuplu de la Hollywood care trece printr-un divorț, a căzut de acord în privința copiilor la recomandarea Los Angeles County Department of Children and Family Services (DCFS), structură ce se ocupă de protecția familiei, informează Xinhua News.
Dragnea, conspiraţiile şi Cuminţenia Pamântului:Tehnocraţii au vrut imagine de mari patrioţi
Dragnea, conspiraţiile şi Cuminţenia Pamântului:Tehnocraţii au vrut imagine de mari patrioţi
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat, sâmbătă, că subscripţia publică pentru ”Cuminţenia Pământului” a fost folosită de către Guvern pentru a clădi tehnocraţilor o imagine de mari patrioţi, în timp ce alte opere de artă de valoare au intrat în colecţii private pentru că statul român nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune la achiziţie, Dragnea referindu-se la Colecţia ”Manu”.
Guşă: PNL-ul fără Blaga este praf. Este de nebătut în România, imediat pe locul doi este Dragnea Exclusiv
Guşă: Blaga este de nebătut în România, imediat pe locul doi este Dragnea. PNL-ul este praf
Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, în cadrul emisiunii Realitatea Românescă, de la Realitatea TV, că efectul plecării lui Vasile Blaga din PNL este unul dezastruos. "Efectul Blaga, în condiţiile în care pleacă de tot, va fi dezastruos. PNL în formula sa de astăzi este praf. Nimeni nu are posibilitea de a accesa moşternirea relaţiilor campaniilor electorale care se acumulează în timp, de la o campanie la alta", a explicat acesta.
Alina Gorghiu, mesaj de ultima oră, în timp ce PNL caută şef: "Vouă vă place Cioloş? Că mie da.."
Alina Gorghiu, mesaj de ultima oră, în timp ce PNL caută şef: "Vouă vă place Cioloş? Că mie da.."
Alina Gorghiu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susţine că PSD şi ALDE nu au motive să se îngrijoreze privind desemnarea unui  premier după alegeri, întrucât în opinia ei, niciuna dintre cele două formaţiuni nu va obţine 50%. Mai mult, aceasta face din nou referire la o nominalizare a lui Cioloş pentru funcţia de premier: "Vouă vă place Cioloş? Că mie da...", a scris Gorghiu.
Decizia PNL: Alina Gorghiu, preşedinte unic. Gheorghe Falcă, șef de campanie la alegeri
Decizia PNL: Alina Gorghiu, preşedinte unic. Gheorghe Falcă, șef de campanie la alegeri
PNL nu mai caută copreşedinte, după demisia lui Vasile Blaga, urmărit penal de DNA. Acesta a anunțat după ședințele din cadrul PNL, de sâmbătă, că Alina Gorghiu rămâne președinte unic al partidului. Gheorghe Falcă, președintele filialei PNL Arad, va fi coordonator al campaniei partidului pentru alegerile parlamentare. Totodată, europarlamentarul Daniel Buda a fost împuternicit să semneze listele electorale din partea fostului PDL. Toate deciziile luate vor fi validate, săptămâna viitoare, sâmbăta, mai precis, în cadrul Consiliului Național de Coordonare. Potrivit unor surse, Blaga le-ar fi spus liberalilor că cea mai bună variantă este ca Gorghiu să rămână președinte unic, pentru a arăta unitate înainte de alegerile parlamentare.
Cioloş a anunţat câţi bani s-au strâns pentru Cuminţenie: Luăm în calcul să prelungim termenul
Cioloş a anunţat câţi bani s-au strâns pentru Cuminţenie: Luăm în calcul să prelungim termenul
Peste 100.000 de donatori au participat la campania de subscripţie naţională ”Brâncuşi e al meu”, menită să susţină achiziţionarea de către statul român a sculpturii ”Cuminţenia Pământului” de Constantin Brâncuşi, iar suma strânsă până vineri, ziua în care conturile deschise la mai multe bănci pentru donaţii au fost închise, este de 1.163.032 de euro. Premierul Dacian Cioloş şi a anunţat că Guvernul ia în calcul prelungirea procesului de subscripţie.