Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicolăescu: PNL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul nu va reduce până la 1 mai CAS

Monday, 24 March 2014, 19:57 Sursă: Mediafax

Eugen Nicolăescu (PNL) i-a spus premierului Victor Ponta, la dezbaterea organizată în plenul Camerei Deputaţilor pe teme economice, că, în acest moment, adoptarea celor două măsuri de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale şi eliminarea impozitului pe profitul reinvestit ţine doar de voinţa şi de decizia sa şi "de nimic altceva".

"Dacă vreţi cu adevărat locuri de muncă mai multe, aveţi curajul să vă asumaţi aceste măsuri până la 1 mai, astfel încât să fie puse în practică până la 1 iulie. Grupul PNL va face totul pentru adoptarea acestor măsuri. Dar, dacă Guvernul nu va lua aceste măsuri până la 1 mai, atunci PNL va depune o moţiune de cenzură", a spus Nicolăescu.

Deputatul PDL Andreea Paul i-a înmânat lui Victor Ponta şapte proiecte privind relaxarea fiscală depuse de PDL anul trecut, spunându-i că este la al treilea guvern şi se dovedeşte a fi "un sac fără fund de erori".

Liderul deputaţilor social-democraţi, Marian Neacşu, a spus că PSD îşi îsuşeşte întrutotul prevederile din programul de guvernare, chair dacă cuprinde şi măsuri liberale şi social-democrate.

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a afirmat că discuţia este benefică şi reacţia premierului promptă şi că UDMR sprijină reducerea CAS, IMM-urile, descentralizarea reală.

Deputatul PPDD Luminiţa Adam a declarat că această dezbatere este un exerciţiu de imagine şi "un demers demagogic al PNL".

"Este un joc politic în care cei care întrebă cunosc răspunsul, iar cei care răspund nu vin cu soluţii viabile", a spus Adam.

În final, liderul deputaţilor PNL George Scutaru a propus, fiind susţinut şi de PDL, ca plenul Camerei Deputaţilor să adopte o declaraţie de susţinere a măsurilor de reducere a CAS şi de eliminare a impozitului pe profitul reinvestit, având în vedere că toate grupurile parlamentare sunt de acord cu aceste măsuri, însă propunerea a fost respinsă, Valeriu Zgonea arătând că nu este procedurală.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ