Mircea Cărtărescu, după proteste: "Poporul român n-a ales Guvernul ăsta de semi-oligofreni"

Monday, 23 January 2017, 15:38 Sursă: REALITATEA.NET

Scriitorul Mircea Cărtărescu a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu dur, după protestele de ieri seară, scriind că "președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere", întrucât oamenii nu un alt pol politic în stare să se opună hoților. 

Adaugă părerea ta

 Scriitorul a mai lansat o serie de precizări dure la adresa actualului Guvern, alcătuit din "semi-oligofreni și semi-analfabeți":

"Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoți, nici guvernul ăsta de semi-oligofreni și semi-analfabeți. El a votat pentru o viață mai bună și mai demnă, nu pentru o mafie spoliatoare care vrea acum să scape de pușcărie. Iar acum oamenii sunt în stradă și acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau. L-am subestimat pe președintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaște interesele României și ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoților. Președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere", a scris Cărtărescu.