Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Justiţiei, anunţ de ultima oră despre dosarele Revoluţiei şi Mineriadei

Friday, 18 December 2015, 22:56 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a întâlnit vineri cu preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989", Teodor Marieş, la sediul Ministerului Justiţiei.

Cei doi au discutat despre faptul că, după aproape 26 de ani de la evenimentele care fac obiectul dosarului Mineriada şi a dosarului Revoluţiei, acestea nu sunt soluţionate. Ministrul Justiţiei va cere Ministerului Public o informare detaliată privind actele de procedură realizate de Parchet în perioada dintre mai 2011 (data primei hotărâri CEDO pe acest subiect) şi octombrie 2015 (data clasării dosarului).

"Din păcate a fost nevoie de hotărâri CEDO în dosarul privind evenimentele Revoluţiei din decembrie 1989 şi dosarul Mineriadei. Sunt convinsă că, în urma acestor hotărâri, sistemul judiciar din România va acorda atenţia cuvenită astfel încât din raţiuni de simetrie şi logică juridică ambele dosare sa aibă acelaşi tratament procedural", a declarat Raluca Prună, după întrevedere.

Preşedintele Asociaţiei Decembrie 1989 Teodor Mărieş a declarat, vineri, la ieşirea de la discuţia cu ministrul Justiţiei Raluca Prună, că aceasta a solicitat un răgaz pentru a cere un raport de informare de la Parchet legat de clasarea dosarului Revoluţiei, iar discuţia va fi reluată anul viitor.

Mărieş a mai declarat că, în opinia sa, "a picat dicatura în Ministerul Justiţiei". "Discuţia a fost una absolut normală, firească, am primit solicitare de la doamna ministru să lăsăm un răgaz de câteva zile pentru a cere un raport de informare de la Parchet legat de acest subiect. Noi am arătat materiale ce vin să întărească solicitarea noastră că ne-am dori să avem o poziţie similară cu cea în dosarul Mineriadei şi în dosarul Revoluţiei. Nu am întâmpinat nicio reţinere din partea dumneai de a se discuta orice punct de vedere pe care îl avem. Cred că este omul care înţelege ce înseamnă o decizie a CEDO", a mai declarat Mărieş.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ