Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Vanghelie şi-a depus candidatura pentru Primăria sectorului 5: Vreau să-mi reiau demnitatea!

Tuesday, 26 April 2016, 18:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Îmi doresc un mandat la primărie pentru că, în primul rând, îi iubesc pe cei din sectorul 5. Nu este prima dată, am mai avut probleme şi la vremea respectivă tot aşa se punea problema, de ar trebui să candidez şi au venit foarte mulţi oameni şi m-au susţinut. Şi am câştigat din primul tur, fiind scrutin electoral în două tururi. (...) Candidez pentru că vreau să îmi iau demnitatea înapoi şi am să ies din politică demn şi cu curaj", a declarat primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, după depunerea candidaturii.

Marian Vanghelie a afirmat că este susţinut în cursa pentru fotoliul de primar de "aproape toţi directorii de învăţământ din sectorul 5", lideri de sindicat şi "oameni din sector". "Am primit foarte multe scrisori cât am stat la arest. Au venit foarte mulţi oameni la mine acasă. Aici, sunt prezenţi ...inspectoarea de învăţământ şi îi mulţumesc pentru sprijinul pe care mi-l acordă. Este prima pe lista de consilieri, lângă mine, sunt aproape toţi directorii de învăţământ din sectorul 5, foarte mulţi lideri de sindicat şi oameni din sector. Ei m-au capacitat şi mi-au dat şi puterea de a candida", a mai spus Vanghelie.

 Vanghelie a mai susţinut că are în continuare curajul de a se „bate cu sistemul şi cu tot ceea ce se întâmplă în România”.

"Am curaj să îi spun doamnei Firea că RATB nu trebuie privatizat, că RADET nu trebuie privatizat, pentru că RADET şi RATB sunt lucruri care creează probleme şi sectorului 5 şi am curajul să le spun celor de la PSD că ei nu mai reprezintă nici oamenii şi nici stânga în România", a spus fostul lider social-democrat. Marian Vanghelie a afirmat că împreună cu Adrian Severin, candidatul PDS, la Capitală, va încerca să demonstreze că este nevoie de "un altfel de administraţie locală, eficientă şi cu curaj". "Cred că după 15 ani de experienţă pot să fac foarte multe lucruri. Am început cu învăţământul şi voi continua cu învăţământul pentru că cred că trebuie să fie o prioritate pentru România învăţământul şi sănătatea", a mai spus Marian Vanghelie.

Edilul suspendat nu a renunţat la proiectul său privind utilizarea celor 100 de hectare din Sectorul 5.

"Le transmit celor care au vrut să pună mâna pe cele 100 de hectare din sectorul 5, unde am vrut să fac un cartier, că am revenit şi nu au apucat să pună mâna pe ele. (…) am revenit şi acele 100 de hectare vor fi proiectul cel mai frumos pe care îl voi face. Poate că nu aş fi mai candidat dacă nu s-ar fi întâmplat lucrurile acestea. Nu aş fi ieşit din politică, dar poate nu aş fi mai candidat la sectorul 5", a mai spus Vanghelie. Vanghelie şi-a mai asigurat susţinătorii că nu va renunţă să facă blocuri şi revelioane. Marian Vanghelie a spus că a strâns "în grabă", 10.000 de semnături de susţinere, afirmând că 20.000 le-a strâns ca independent şi nu le-a mai putut folosi. Edilul suspendat a fost aşteptat la Biroul Electoral de peste 50 de susţinători care l-au aplaudat la sosire şi au scandat numele său.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ