Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: PSD va propune un nou premier, dacă moțiunea trece

Monday, 03 February 2020, 15:04 Sursă: Realitatea.Net

Autor: Realitatea.NET

Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că niciodată nu îl va vota pe Ludovic Orban în funcția de prim-ministru și că "îi pare rău" că șeful statului îl va susține tot pe acesta la conducerea Guvernului.

"Cu cât mai repede să îl trimitem pe Orban acasă. Dacă își dă demisia, cu atât mai bine. Îmi pare rău că președintele României s-a antepronunțat si a zis ca-l va propune tot pe Ludovic Orban. Se pare că vom veni cu o variantă din afara partidului. Nu va fi un ambasadaor. Nu o să îl votez niciodată pe Orban premier”, a spus Marcel Ciolacu, după citirea moțiunii de cenzură.

Totodată, social-democratul a precizat și cum ar urma să reacționeze partidul pe care-l reprezintă, dacă moțiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi. Concret, PSD va ataca la CCR asumarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi.

"S-a venit în Parlament cu asumarea răspunderii pe două tururi. PSD împreună cu UDMR-ul şi Forţa Naţională, în momentul acesta, susţin o moţiune. În cazul în care, Doamne-fereşte, nu trece această moţiune, noi mai avem o pârghie de a ataca la Curtea Constituţională. Presupun că niciun prim-ministru, indiferent cum îl cheamă, sper nici domnul Orban nu poate să îi mai treacă prin cap să vină cu ordonanţă atâta timp cât eşti la Curtea Constituţională. Am ieşit totuşi logic din orice calendar de modificare a alegerilor cu privire la două tururi. Deci ce înţelegere să fac? Înţelegerea ar fi fost în cazul în care nu s-ar fi venit cu această asumare în Parlament. Atunci aş fi spus: Domnule, hai că suspicionăm o anumită înţelegere. Dar cât timp totul se joacă în Parlament, la CCR, despre ce înţelegere vorbim? Îi recomand în continuare domnului prim-ministru să-şi dea demisia dacă doreşte anticipate să îşi dea demisia să nu se bazeze pe PSD”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă, prin adoptarea moţiunii, se deschide calea anticipatelor, Ciolacu a negat acest lucru.

”Nu se deschide nicio cale a anticipatelor, urmează să mai cadă încă două guverne. PSD la fel ca PNL separat fiecare, au o strategie. Urmează să anunţăm strategia după ce o să treacă moţiunea.  Votul pe moţiune este atributul Biroului Permanent Reunit, eu, în comparaţie cu domnul Orban, respect democraţia. Astăzi la ora 16 atât la Cameră, cât şi la Senat se vor alege noile Birouri Permanente, cele două birouri permanente se vor reuni şi vor stabili un calendar. Noi am vrea cât mai repede să tranşăm acest aranjat, cum îi spuneţi dumneavoastră, cu alte cuvinte, să-l trimitem pe domnul Orban acasă. Dacă domnul Orban îşi va da demisia, o să ne bucurăm şi mai mult. Nu se deschide nicio cale a anticipatelor, urmează să mai cadă încă două guverne. PSD la fel ca PNL separat fiecare, au o strategie. Urmează să anunţăm strategia după ce o să treacă moţiunea”, a mai adăugat liderul social-democrat.

De altfel, Marcel Ciolacu a negat existenţa unei înţelegeri cu UDMR, adăugând că niciunul dintre partide nu doreşte să aibă o înţelegere şi un proiect politic în acest moment.

"Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi UDMR după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, este citită, luni, în Parlament", a afirmat liderul interimar PSD.

Pentru ca moţiunea să fie validată,  sunt necesare 233 de voturi. PSD ar avea voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Georgian Pop se întoarce în tabăra social democrată, iar calculele arată în acest moment că ar exista cele 233 de voturi pentru ca guvernul Orban să cadă.

 

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-03 15:19:33
Amalia

Ăștia sunt disperați, vor să ajungă iar la bugetul statului,se apropie alegerile și au nevoie de multi bani....

2020-02-03 15:45:24
Aveți si stricnină ,boieri dv ,daca vreti dictatură ?Pentru câine .

Vai ,domana Amalia dar ce să facă PSD cu banii dv ?El zice ca intr-o lume divizată nu poți guverna numai pentru haldăi !Dragonii dv au luat puterea ca să ce..?Sa ce..chiar ?

2020-02-03 15:50:40
Ionescu

Ce nesimtiti! Nu le este clar ca poporul nu-i vrea?

2020-02-03 16:01:41
mircea

O să își vândă psd-istii averile, să plătească maririle promise ? Nu cred.

2020-02-03 16:17:42
mircea

Dar, dacă Psd va veni din nou la putere, ar fi bine să numească un intelectual în postul de premier, așa cum se lauda ca sunt un partid de intelectuali.

2020-02-03 16:27:43
Paine si circ in Romanica

Mamaligarii trebuie sa inteleaga faptul ca Orban a fost strecurat prin gaura cheii primministru in urma unui complot cum nu a mai existat in parlament soldat cu santaj si cumparari directe de voturi, conform sasului de la Cotroceni in urma "negocierilor" au luat si cativa PSD-isti in PNL-ul imaculat condus de un sas un bozgor si alti jidani prosti. De ce nu demisioneaza bozgorul? De frica? Sau nu si-a incheiat misiunea in domeniul sanatatii privind mufarea la bugetul statului a privatilor care si-au impins angajatii ministri? Poate nega orice, proiectul de lege exista si este conceput in afara partidului, se lauda prin carciumi toti prostii cu el. Daca tot se alinta cu anticipatele sa-si dea demisia grabind astfel procedura sau nu mai vor sau nu au vrut niciodata? Sufletele astea de sclavi s-au nascut prin 1800' si vin acum cu mentalitatile astea invechite la conducere.

2020-02-03 17:24:48
Theodor

Un circ ieftin si prost,unde sunt multi boi ,vaci curci si purcele... Dresorul e si el vai de steaua lui...ce sa mai.... Ma mir ca se mai uita cineva la voi Pana la urma o sa va haliti intre voi...si noi oamenii de rand tot nu castigam nimic....doar pierdem timp Ti ai dracu cu toti

2020-02-03 17:41:45
Adrian

PNL este cea mai mare mizerie, ăștia n au nicio treaba cu Constituția, azi in 30 de județe au angajat al doilea subprefect!!...Au bani,nu mai au probleme cu grava moștenire lăsată de PSD! 10.000 lei net,plus 900 ron indemnizația de hrana,aceasta este salariul!!...alocații ptr copii,nu,retete gratuite sau compensate pentru copiii cu gripa,nu! Barna de ce p zda mă ții taci?!

Alte articole din: Ultimele Stiri