Liderii PSD s-au reunit la sediul partidului, în aşteptarea sentinţei lui Dragnea

Friday, 22 April 2016, 12:43, Sursă: REALITATEA.NET

Lideri ai PSD au venit vineri la sediul central al partidului, fără a exista vreo ședință oficială, pentru a aștepta pronunțarea sentinței în dosarul "Referendumul".

Adaugă părerea ta

Între cei care s-au reunit la sediul PSD se află europarlamentarul Viorica Dăncilă, secretarul general al partidului, Marian Neacșu, secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, președintele PSD sector 5, Daniel Florea, președintele CJ Olt, Paul Stănescu, deputatul Florin Iordache, președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, Ionel Arsene — secretar regional, președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, președintele PSD Călărași, Dan Cristodor, primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță. Sunt așteptați președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele executiv Valeriu Zgonea.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță vineri sentința definitivă în dosarul "Referendumul", în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.

Ultimul termen al procesului a avut loc pe 8 aprilie, însă completul de judecată condus de Livia Stanciu a decis să amâne pronunțarea sentinței cu două săptămâni, pentru a da posibilitate avocaților să depună la dosar concluzii scrise.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnați, inclusiv de Liviu Dragnea.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.