Lider UDMR, mai vocal ca niciodată la adresa Guvernului

Saturday, 13 October 2018, 15:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Kelemen Hunor a spus că Executivul trebuie să prevadă în rectificarea bugetară din noiembrie şi sume pentru acoperirea deficitului înregistrat la nivelul consiliilor locale mici.

Întrebat, sâmbătă, la şedinţa CRU al UDMR de la Miercurea Ciuc despre priorităţile Uniunii, Kelemen Hunor a spus că Executivul trebuie să prevadă în rectificarea bugetară din noiembrie şi sume pentru acoperirea deficitului înregistrat la nivelul consiliilor locale mici.

„Una este bugetul, avem probleme la nivelul autorităţilor locale, deficitul lor este foarte mare. Guvernul s-a angajat în Legea Bugetului că va finanţa autorităţile locale la nivelul anului 2017 acolo unde există deficit mai ales la nivelul consiliilor locale mici, sau la comune mai mici, acolo în rectificarea din noiembrie trebuie să se regăsească acele sume prin care să poată finanţa acele autorităţi. (…) În perspectiva anilor 2019-2020 investiţiile nu prea merg, trebuie să atragem atenţia Guvernului că, fără investiţii, creşterea economică nu poate fi susţinută, astea sunt priorităţile pentru orice comunitate”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, alte probleme care trebuie rezolvate sunt cele din sistemul de protecţie şi creştere a copilului, unde se înregistrează lipsuri mari din punct de vedere financiar.

„Guvernul trebuie să găsească o soluţie”, a conchis liderul Uniunii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri