Klaus Iohannis cere convocarea Parlamentului pentru asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

Monday, 20 January 2020, 11:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Klaus Iohannis a vorbit, în principal, despre convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară.

”Am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune pentru angajarea Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea va avea loc între 27-31 ianuarie.

Guvernul dorește să-și angajeze răspunderea”, a spus Klaus Iohannis. 

Cât despre moțiunea de cenzură, președintele a declarat: ”Dacă va trece moțiunea sau nu, și eu mi-am exprimat scepticismul, guvernul va analiza situația și va veni cu soluții”.

El a adăugat că nu exclude niciun scenariu, dar demisia premierului nu a fost discutată.

Referitor la o discuție despre pensii cu premierul, Iohannis a spus că dorința este de a crește pensiile. ”E o chestiune care va fi analizată și discutată de guvern, dar e dorința noastră comună să creștem pensiile. Nu am discutat această chestiune în această perioadă”, a spus Klaus Iohannis.

Alegerile anticipate au fost, de asemenea, un subict discutat de președinte cu presa, la Cotroceni. ”Eu m-am exprimat pentru alegeri anticipate, PNL la fel. Care vor fi pașii foarte concreți, veți afla atunci”. 

Iohannis nu crede că Orban ar trebui măsurat pentru Primăria București. ”Știu că există o discuție că ar fi bine să candideze, eu nu cred acest lucru. Domnul Orban e foarte bun pt premier, eu personal îmi doresc să rămână premier. Nu mi s-ar părea util un scenariu cu candidatura pentru Primăria București”, a mai spus președintele. 

Klaus Iohannis nu ia în calcul varianta unui guvern de uniune națională: ”Nu mi se pare oportună discuția despre un guvern de uniune națională. Eu îmi doresc un guvern liberal”.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-20 14:23:56
Iulia mihai

Dacă pentru copii nu sunt bani, pentru două tururi de alegeri la primari de unde aveti? Uitati-va la voi cât de strâmb socotiți .

2020-01-20 21:03:35
Paine si circ in Romanica

Interesul lor este propriul buzunar, nu sunt multumiti cu ce au acumulat pana acum, sunt lacomi si vor mai mult, totul daca se poate.

Alte articole din: Ultimele Stiri