Klaus Iohannis, amendat de CNCD pentru apelativul ”penali”. Președintele va contesta decizia

Wednesday, 09 May 2018, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Klaus Iohannis a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru termenul ”penali” folosit la adresa liderilor PSD-ALDE.

Klaus Iohannis va trebui să achite o amendă contravențională în valoare de 2.000 de lei.

Au fost cinci voturi ”pentru” și patru ”împotriva” acestei decizii a CNCD, potrivit g4media.ro.

Totodată, Consiliul pentru Combaterea Discriminării a respins plângerea pentru exprimarea “festivalul inculpaţilor” folosită de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Administrația Prezidențială nu a întârziat să apară. Klaus Iohannis a anunțat că va contesta amenda, pe care o consideră una politică.

”Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, se arată în mesajul Administrației Prezidențiale.

Sesizările la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au fost făcute de site-ul luju.ro, ”Lumea Justitiei”, la data de 19 februarie. Ele fac trimitere la conferința de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat că: ”niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA”, precum și la conferința de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruța Kovesi a rostit expresiile ”inculpați care fac acuzații nereale” și ”un festival disperat al inculpatilor”.

”Nu se poate accepta ca, preluându-se și perpetuându-se asemenea mesaje, să ne adresăm cu toții în societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'pușcăriaș', care în lumea civilizată-în principal în spațiul UE-sunt considerate forme de discriminare, care pot naște până la reacții de ură și violenta”, se arată în sesizarea luju.ro.

”Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună” - este declarația lui Klaus Iohannis dintr-o conferinţă de presă din data de 15 februarie, pentru care a fost acum amendat de CNCD.

Dan Vasile Mihale: Președintele oferă PSD muniție pentru suspendare


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri