Ion Iliescu, mesaj după moartea lui Mircea Ionescu Quintus: "Am avut o relaţie de respect reciproc"

Friday, 15 September 2017, 20:29 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul şef al statului, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a aflat cu întristare vestea încetării din viaţă a liberalului Mircea Ionescu Quintus, el apreciind că acesta a fost un om politic proeminent, apreciat şi respectat unanim pentru experienţa sa şi spiritul său echilibrat.

Adaugă părerea ta

„Am aflat cu întristare vestea încetării din viaţă a domnului Mircea Ionescu Quintus, om politic proeminent în perioada de după 1989, unanim apreciat şi stimat pentru calităţile sale deosebite, pentru experienţa sa politică şi de viaţă, pentru spiritul său ponderat şi echilibrat. Peste tot s-a bucurat de stimă şi aprecieri unanime pentru spiritul său deschis şi ponderat. A fost prototipul de om politic unanim apreciat şi respectat de către toţi, independent de orientarea sa politică”, a spus Iliescu.

El a opinat că moartea lui Quintus este o mare pierdere pentru viaţa publică şi politică din România şi a a arătat că s-a bucurat, personal, de o relaţie deschisă şi amicală cu acesta.

„Am avut o relaţie de stimă şi respect reciproc şi de comunicare foarte lesncioasă tocmai datorită calităţilor de care vorbim - era un om înţelept, întotdeauna cu păreri foarte avizate şi echilibrate în diverse domenii de activitate”, a spus Iliescu, care a transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi celor apropiaţi.