Iohannis, mesaj- cheie înainte de reuniunea NATO

Wednesday, 04 December 2019, 11:11 Sursă: Realitatea.NET

"Două teme vor domina această întâlnire. Prima este cea legată de contribuţia fiecărui stat pentru Apărare şi aici România stă foarte bine, iar a doua chestiune este legată de o discuţie despre viitorul NATO, care ar fi o strategie pe termen mediu sau lung pentru NATO'', a anunțat președintele Iohannis înainte de summit-ul NATO.

Adaugă părerea ta

,, Noi suntem de părere că este bine să începem o discuţie, un proces de reflecţie, dar sub conducerea secretarului general şi cred că în final asta va fi concluzia zilei de astăzi. Discuţii aşezate şi cred că foarte bune vom avea. (...) Procesul de reflecţie asta urmăreşte - să găsim împreună strategia cea mai bună pentru NATO pe termen mediu şi lung şi România este foarte hotărâtă să se implice mult în această discuţie", a mai spus şeful statului.

Iohannis a arătat că, în cadrul reuniunii, va sublinia importanţa regiunii Mării Negre pentru NATO, afirmând că aceasta este vitală.

"Cred că voi găsi multă deschidere, fiindcă tot la iniţiativa noastră întreaga regiune a fost inclusă într-o strategie NATO special dedicată regiunii Mării Negre şi aici vom continua cu succes, iar în ceea ce priveşte Comandamentul de corp de armată în principiu la nivel militar această ofertă a României a fost acceptată, dar ştim că procesul de decizie încă nu este finalizat şi continuă. Noi suntem optimişti", a precizat Iohannis.

În cursul zilei de miercuri, preşedintele Iohannis va participa la dejunul de lucru oferit de preşedintele SUA, Donald Trump, în onoarea şefilor de state care îndeplinesc angajamentul de alocare a 2% din bugetul naţional pentru Apărare.