Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă la vot: ”Uzați pe deplin de acest drept”

Thursday, 08 December 2016, 10:26 Sursă: REALITATEA.NET

De la adoptarea Constituției, în 1991, România a parcurs diverse etape, dar a câștigat în materie de valori, consolidare democratică și stat de drept, consideră Klaus Iohannis. 

Președintele a lansat un apel prin care îi îndeamnă pe români să-și exercite dreptul de a vota în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc la 11 decembrie. 

”Votul este instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic. Exprimarea opțiunii electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâștigarea încrederii în instituțiile statului. Îmi doresc o democrație puternică, instituții care se bucură de legitimitate și încredere, iar asta presupune o participare cât mai largă. Îi îndemn pe cetățeni să uzeze pe deplin de dreptul la vot”, a subliniat Iohannis, adăugând că românii au această datorie pentru că, în urmă cu 27 de ani, am dobândit prin ”sacrificiu de sânge” libertatea de a decide singuri propria soartă.

Viitorul Parlament ar trebui să evalueze dacă legea electorală este sau nu bine gândită, a mai precizat președintele. “Există un partid de care sunt convins. Poate noi, împreună, dacă partidele n-au reușit, poate voi, jurnaliștii, și cu mine, tot reușim să-i mișcăm pe oameni ca să meargă la vot. Cu siguranță trebuie să evaluăm dacă este bine gândită legea electorală, poate și de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată. Dar asta e treaba următorului Parlament”, a mai afirmat Iohannis.

Referitor la rezultatul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari la 300, președintele a spus că: “Va hotărî următorul Parlament. Din păcate, nu am inițiativă legislativă. Poate trebuie să schimbăm și asta. Ca să tragem o linie și să concluzionăm: Mergeți la vot!”.
Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ