Iohannis, întâlnire cu miniștrii, la Cotroceni

Wednesday, 13 November 2019, 12:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele Klaus Iohannis a demarat o serie de consultări cu mai mulți miniștri, alături de premierul Ludovic Orban, pe teme care țin de agenda guvernamentală, informează Realitatea Plus.

Potrivit sursei citate, Iohannis se întâlnește, miercuri, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode , cu ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Întâlniri similare sunt programate și cu ceilalți miniștri ai Cabinetului. 

Consultările au loc pe fondul veștilor proaste de la Guvern! Premierul a anunţat că sunt şanse mici ca România să reuşească să se menţină în acest an în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB.


"Deficitul a depăşit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute", a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni TV.

Acesta a dat ca exemple întârzieri la rambursările de TVA către firme, în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate şi plăţi care trebuiau făcute de peste cinci miliarde de lei în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi concedii medicale neplătite, în sumă de circa două-trei miliarde de lei.

"Încercăm să reaşezăm cheltuielile. Evident, va fi un deficit. Lucrurile sunt clare. După părerea mea, nu există nicio şansă de a ne menţine în ţinta de deficit. (...) Gândiţi-vă că nu noi am executat bugetul. În 10 luni şi ceva, până în 4 noiembrie, până a fost învestit guvernul pe care îl conduc, ei au executat bugetul, ei au efectuat toate cheltuielile. (...) De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat faptul că un deficit suplimentar va apărea pentru că nu s-au încasat sumele planificate la bugetul de stat, procentajul de colectare fiind de 26% din PIB, comparativ cu circa 30%, în alţi ani.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri