Iohannis despre moțiune:"Ar fi păcat să se reunțe la ea"

Friday, 14 December 2018, 10:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele Klaus Iohannis nu a dorit vineri, la Bruxelles, să comenteze șansele opoziției de a răsturna Guvernul prin moțiunea de cenzură.

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, înaintea reuniunii Consiliului European, a declarat că moțiunea de cenzură este principalul instrument al opoziției și că ar fi chiar ciudat să renunțe, chiar dacă nu sunt șanse să fie adoptată.

”Moțiunea de cenzură este principalul instrument al opoziției, în Parlament.

Ar fi chiar ciudat să renunțe la acest instrument, au dreptul o dată pe sesiune să facă moțiune de cenzură și o vor face. Este un test important și pentru opoziție și pentru putere. Mai mult, de aici, nu o să vă spun despre moțiune.” - a spus șeful statului, întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că opoziția a depus moțiunea de cenzură, însă mai lipsesc aproximativ 50 de voturi pentru ca acest document să fie adoptat în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că a transmis în plenul Consiliului European că România este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019.

„Am avut eu grijă să fie un mesaj optimist si am spus chiar in plen ca Romania este pregatita, i-am asigurat pe cei din Consiliu”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă au fost întrebări legat de situația guvernamentală, șeful statului a răspuns negativ. „Nu, așa ceva nu se intreaba si nu se raspunde la un asa nivel. Toata lumea se asteapta sa facem lucrurile cum trebuie si asa o sa facem”, a adăugat acesta.

"Începem cu o trilaterală și cred că putem să stabilim foarte repede cum abordăm chestiunile care vin spre noi, sunt chestiuni foarte complicate. BREXIT-ul, migrația și așa mai departe. România este pregătită, i-am asigurat pe cei din Consiliu.

Pe de  o parte, 2024 este sufieint de departe ca să putem să fim pregătiți până atunci. Dar dacă ne uităm la lipsa de reforme structurale de acasă ar fi hazardat să spun că suntem pregătiți. Dar la momentul potrivit vom fi pregătiți.

A stabili acum termene mi se pare încă devreme. Noi ne dorim un acord, noi, Uniunea, dar nu poate fi renegociat. Aici lucrurile sunt foarte clar. Însă dorim să ăm toate asigurările că dorim o relație foarte bună.  Nimeni nu își dorește să se declanșeze backstop-ul. Noi vrem o relație bună, o relație viitoare, care funcționează foarte bine", a spus șeful statului.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri