Klaus Iohannis, atac la Liviu Dragnea: Să nu facem legi ca anumiți lideri să scape de dosare

Thursday, 19 July 2018, 16:54 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj clar pentru Liviu Dragnea, în ieșirea publică pe care a avut-o astăzi: legile justiei nu trebuie folosite pentru ca anumiți lideri politici să scape de dosare.

Adaugă părerea ta

Klaus Iohannis a transmis parlamentarilor PSD-ALDE că nu trebuie să devenim un exemplu negativ, făcând legi ca anumiți lideri politici să scape de dosare. 

”Țin să atrag atenția parlamentarilor din majoritate că loialitate lor trebuie să fie față de alegători, față de românii care-și doresc să rămână în UE. Nu trebuie să devenim un exemplu negativ, făcând legi ca anumiți lideri politici să scape de dosare. Au fost aleși pentru România, pentru români, nu pentru a scăpa un lider de închisoare. Standardul în materie de legiferare trebuie să fie respectul pentru normele de drept”, a spus președintele Klaus Iohannis. 

Președintele a mai spus că legile Justiției trebuie revizuite urgent în Parlament.

"În virtutea atribuţiilor fundamentale pe care mi le conferă Constituţia, solicit în mod expres Parlamentului României ca imediat ce se reia sesiunea parlamentară, sesiunea de toamnă, să reintroducă aceste legi în circuitul parlamentar şi să le corecteze, să le corecteze aşa cum solicită cei avizaţi. Este absolut necesar acest pas. Este imposibil de evitat. Este imposibil să se meargă mai departe cu o lege care a fost contestată în multiple feluri şi care a primit un aviz negativ inclusiv de la Comisia de la Veneţia. Această lege încă ridică multe probleme pe fond şi conţine dispoziţii neclare, lipsite de coerenţă, lipsite de previzibilitate. Aceste deficienţe pot afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi buna funcţionare a sistemului de justiţie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a precizat că România este stat membru al UE cu drepturi depline şi că ar fi inacceptabil ca ţara noastră să aibă un sistem de justiţie care să ignore valorile europene.