Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, prima reacţie după protestele din Piaţa Universităţii

Thursday, 05 November 2015, 16:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic", a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii Hans Klemm, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Klemm a precizat că aşteaptă "cu nerăbdare" să colaboreze cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu şi cu Guvernul interimar "în domeniile prioritare comune". "Statele Unite ale Americii şi România sunt aliaţi care au un parteneriat strategic puternic şi plin de energie.

Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul interimar, Sorin Cîmpeanu, şi cu guvernul interimar în domeniile prioritare comune.

În definitiv, relaţia SUA-România este puternică datorită valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru faţă de securitatea colectivă a cetăţenilor noştri şi dorinţa noastră de a asigura prosperitatea comună a ambelor noastre ţări", a arătat Klemm.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ