Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă, analiză despre posibila nominalizare a lui Hurezeanu ca ambasador la Berlin

Saturday, 11 April 2015, 13:10 Sursă: REALITATEA.NET

"Aceasta miscare posibila deocamdata a lui Klaus Iohannis identifica in mod clar intentiile sale de politica externa. Posibila nominalizare de talia lui Emil Hurezeanu ca ambasadorla Berlin justifica ceea ce eu spuneam in urma vreme ca axa de politica externa de relationare geopolitica cu care Klaus Iohannis ar dori sa inscrie politica externa a Romaniei este axa Berlin Washington.
O diferentiere importanta legat de ceea ce s-a intamplat pana acum in politica Romaniei.


Emil Hurezeanu in afara faptului ca este un ziarist exceptional, este si un scriitor de talent, dar in afar de aceste lucruri care tin de farmecul sau, este un geopolitician extrem de consistent, cu o foare buna relationare la Berlin, ceea ce Romania are nevoie, mai ales astazi cu un presedinte minoritar german, despre care se presupune ca va putea obtine o relatie privilegiata cu Berlinul, dar in afara de aceasta buna cunoastere a geopoliticii, Emil Hurezeanu este un bun cunoscator al euro-atlantismului, cu relatii consistente, de asemenea, la Washington, ceea ce asaza prin posibila numire a sa, ambasada de la Berlin intr-un cerc interesant de propagare si de dezvoltare a unor relationari politice ale Romaniei.
O ofensiva in planul politicii externe ar putea sa fie marcata tocmai prin aceasta numire a lui Hurezeanu la Berlin care dupa aceea trebuie sa consolidata printr-o numire a unui ambasador la Washington care sa aiba cel putin posibilitatile de relationare si cunostintele de geopolitica pe care le are Hurezeanu in varianta Berlin.", a spus Gusa. 

 

Emil Hurezeanu. Ce spune despre oferta de a deveni ambasador la Berlin


"Informația nu e de actualitate. Există posibilitatea, probabilitatea, dar informația trebuie confirmată de realitate. Informația trebuie să aibă un conținut. Dacă aș accepta? Asta e altă discuție pe care nu o putem purta în absența unui conținut", a declarat Emil Hurezeanu pentru REALITATEA.NET.

Reacția lui Hurezeanu apare în contextul în care jurnalistul Marius Tucă a postat pe blogul său informația potrivit căreia Hurezeanu ar fi fost ofertat de Cotroceni pentru postul de ambasador în Germania.

În vârstă de aproape 60 de ani, fost jurnalist la Europa Liberă, Hurezeanu a mai avut o experiență în administrație, atunci când pentru o vreme, în anii 2000, a fost consilierul premierului Adrian Năstase. A rezistat însă doar câteva luni, revenind în presă.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ