Gușă: "Scandalul Rise Project îi va submina candidatura lui Barna"

Wednesday, 16 October 2019, 22:13, Sursă: REALITATEA.NET

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarant că scandalul Rise Project îi va submina candidatura lui Dan Barna, existând șanse reale ca acesta să nu poată avea capacitatea de a intra în turul 2 la prezidențiale. "Asta ține doar de cel care îl îndrumă în campania electorală. S-ar putea afunda, dar poate avea și șansa soluției salvatoare", a spus Cozmin Gușă.

Adaugă părerea ta

"O mingicăreală ieftină! Așa se face reforma.? E rușnios! Dan Barna e speriat de amplaorea acestor scandaluri. Dacă eraun politician bun, știa să negocieze. A căzut sub influența celor din statul paralel. M-a enervat că s-a comparat cu Hagi! Barna e Hagi în politică? Se văd așa mari, dar ei sunt, de fapt, mici.

Am avut această bănuială despre acest Barna. Acest scandal îi va submina mult din candidatură. Scandalul Barna i-a adus lui Palelogu vreo 4% iar noutatea Paleologu a anulat noutatea Mircea Diaconu. Dacă vrea să emită pretenții la locul doi, trebuie să facă mai mult. Trebuie să te duci către cei nehotărâți. Cu Iohannis trec în turul doi Dăncilă și Barna, chiar dacă el s-a zdruncinat serios. Barna se poate afunda sau să găsească o soluție salvatoare. Dăncilă dacă rămâne cu ghiarele pe guvernare, greșește. A schimbat discursul, Viorica Dăncilă. De la pacifistă și neconflictuală a început să fie mai virulentă decât Olguța Vasilescu.

Se poate ajunge la un tur 2 mai echilibrat decât credea Iohannis. Într-o finală cu Dăncilă, Iohannis poate juca antisistem, dar dacă ajunge în finală cu Barna, useristul va miza pe cartea antisistem. 30% dintre pesediștii înjurați de Iohannis vor vota cu Barna. De asemenea, votanții lui Palelologu se pot duce către Iohannis.

Nu ai cum să ratezi un mambru al partidului fără penaili, când tu, Barna, esti penal. Liniștea PSD pe acest subiect este ciudată!

În primele zile, Iohannis va avea un recul, iar Dăncilă nu va reucpera cele 3-4 procente pierdută la moțiune. Azi, dacă se duce în Parlament, Guvernul Orban are 60% șanse să treacă. Iar azi, Orban are 90% șanse să fie nominalizate încă o data.  Dacă vedem un securitst mascat, propunere la PNL, atunci statul paralelel va avea de câștigat. Dacă va fi o altă propunere, s-ar putea să piardă coeziunea din interiorul PNL.

Din ce am văzut la Orban, tind să cred că nu va veni cu figuri proaste și va veni cu nominalizări și cu o upgradare electorală. Va veni cu oameni care să dea speranță că se poate mai bine decât cu Guvernul PSD", a spus consultantul politic.