Gușă: Grindeanu, un jucător politic cu mari calități dacă vine la Realitatea, postul protestatarilor

Saturday, 18 February 2017, 17:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Era necesar ca premierul Sorin Grindeanu să discute cu șefi de la nivelul Comisiei Europene și al Consiliului European, iar faptul că aceștia îl consideră capabil să întoarcă întâmplările din România ultimelor săptămâni pe o cale euroatlantică reprezintă o veste bună pentru țara noastră, a declarat Cozmin Gușă. Consultantul politic a mai afirmat că faptul că Grindeanu a acceptat să fie prezent în platou la Realitatea TV, televiziunea protestatarilor, este o dovadă că e un "jucător politic cu mari calități". 

Prezența prim-ministrului Sorin Grindeanu la Bruxelles era ceva necesar, consideră Cozmin Gușă. ”Nu poți avea asemenea manifestări publice de amploare mondială fără să te duci la partenerul strategic - UE să discuți despre ceea ce se întâmplă”, a explicat acesta. 

Faptul că și concluziile de la Bruxelles au fost pozitive este un atu pentru Grindeanu, în contextul în care ansamblul ambasadelor occidentale euroatlantice din România au taxat gestul Guvernului de a adopta Ordonanța de Urgență privind modificarea legislației penale, a precizat consultantul politic. De asemenea, spune acesta, faptul că șefii de la nivelul Comisiei Europene și al Consiliului European îl consieră pe Grindeanu capabil să aplaneze problemele și să întoarcă ceea ce s-a întâmplat pe un parcurs euroatlantic este o veste bună pentru România.

"Doar un jucător politic cu mari calități poate accepta o invitație TV care nu este comodă"

”Venirea lui Grindeanu la emisiunea lui Octavian Hoandră e o lovitură mare de presă pentru Realitatea TV. Faptul că prim-ministrul acceptă să vină la televiziunea cea mai iubită de către protestatari e un lucru util, pentru că protestatarii sunt o masă de oameni raționali. Din partea lui Grindeanu, faptul că acceptă această invitație exact la Realitatea TV este o dovadă de un jucător politic cu mari calități. Doar un jucător politic cu mari calități poate accepta o invitație care nu e comodă, nici plăcută, dar care e necesară. Faptul că vine să discute cu un moderator al televiziunii protestatarilor înseamnă un dialog, nu o mimare de dialog”, a afirmat Cozmin Gușă.

Consultatul politic este de părere că Sorin Grindeanu și echipa sa au de manevrat între două tendințe. Pe de o parte, tendința unor colegi din partid de a exagera cu anumite lucruri care nu sunt euroconfrome. Pe de altă parte, presiunea directă legată de echipa guvernamentală.

”Aici poate să-și dovedească măiestria Grindeanu - în a reuși să fie euro-conform. Grindeanu trebuie să administreze guvernarea, nu are un interes personal. Alții au un interes personal - fie de revenire în prim-planul politic, cum este cazul președintelui Iohannis, fie de conservare a unui anumit statut juridic cert, cum este cazul lui Dragnea și Tăriceanu -. Nu are o misiune simplă, dar s-a antrenat pentru asta; este un copil vechi al partidului, a avut sfătuitori buni, e un matur, deci să sperăm că va reuși”, a mai afirmat Cozmin Gușă.



Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri