Grindeanu vrea ”efecte” de la comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Altfel nu rezolvăm nimic!

Thursday, 11 May 2017, 00:24 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Sorin Grindeanu afirmă că practica înființării comisiilor parlamentare de anchetă este una uzuală, dând ca exemplu SUA, și subliniază că este important ca rezultatul lor, bazat pe concluzii, să fie urmat de decizii majore în societate.

Adaugă părerea ta

Grindeanu a făcut această precizare într-o emisiune la Antena 3 miercuri seară, întrebat care este evaluarea sa cu privire la înființarea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

"Nu noi am inventat comisiile de anchetă în Parlament. Haideți să ne gândim un pic! (...) Păi, comisiile de anchetă din Congresul american, din Senat, sunt celebre. Sunt lucruri care se întâmplă și sunt uzuale în Statele Unite. (...) De aceea, orice comisie de anchetă, dumneavoastră ați vorbit de aceasta, au mai fost, problema este rezultatul. Poate de multe ori în acești ani s-au făcut comisii... sau rezultatul nu a fost unul care să aibă efecte în societate. Dacă stăm să ne gândim bine, în acești ani au fost foarte multe comisii de anchetă, dar rezultatul lor nu a fost urmat de decizii majore în societate. E foarte important să aflăm adevărul, e foarte bine că s-a deschis și un dosar, din ce am citit, la Parchetul General, apropo de alegerile din 2009. E foarte bine că se întâmplă lucrurile și în Parlament. Problema e, atunci când sunt dovezi, sigur, în instanță se discută lucrurile care au depășit cadrul legal, dar atunci când sunt dovezi sau când sunt anumite lucruri ca și concluzii ale acestor comisii trebuie să se vadă și efectele imediate", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a subliniat că dorința sa, ca și cetățean, este ca în baza concluziilor unei comisii parlamentare să rezulte efecte. "Altfel, nu rezolvăm nimic. Facem audieri, facem lucruri, până la urmă care e finalizarea?!", a spus Grindeanu.