Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ginerele lui Traian Băsescu, achitat în primă instanţă, în dosarul de şantaj

Wednesday, 01 November 2017, 11:13 Sursă: REALITATEA.NET

În 2015, Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi Sergiu Lucinschi, fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova, au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane euro pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT, informează Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis Curţii de Apel Bucureşti dosarul în care pe omul de afaceri Sergiu Lucinschi este acuzat de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual, iar avocatul Radu Pricop, de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii. Anchetatorii au cerut instanţei să menţină şi în timpul judecării cauzei măsura controlului judiciar în cazul lui Lucinschi şi Pricop.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea avocatului Radu Petru Pricop, a constrâns un om de afaceri, denunţător în cauză, să îi dea patru milioane de euro, sumă pe care acesta nu i-o datora lui Lucinschi.

Banii au fost ceruţi în contextul în care firma la care Lucinschi era asociat şi acţionar a introdus la DIICOT o plângere penală, "dând, în mod intenţionat, unor afaceri comerciale nerentabile, o încadrare juridică penală".

Sergiu Lucinschi i-ar fi spus omului de afaceri că dacă este de acord să îi cea cei patru milioane de euro ceruţi, va retrage plângerea de la DIICOT. Avocatul Pricop Radu este acuzat că, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, l-ar fi sprijinit în activitatea infracţională pe Sergiu Lucinschi, prin formularea mai multor soluţii nelegale, menite să justifice remiterea banilor către fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ