Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, la Realitatea Plus: „Este clar că suntem nepregătiți și e o situație de urgență în cazul coronavirus”

Monday, 24 February 2020, 22:24 Sursă: Realitatea PLUS

„Cheia este să diminuezi pagubele, vieți și bani. Aș lua măsuri foarte drastice. Din Italia nu mai intră nimeni în țară sau intră direct în carantină. Aș pregăti câteva școli în fiecare localitate, ca să preia oamenii în carantina. Aș merge pe niște măsuri foarte dure. Vom avea îmbolnăviri în România, depinde la ce dimensiuni. Din păcate nu există un vaccin. Statul trebuie să protejeze cât mai mulți cetățeni cu putință. Este clar că suntem nepregătiți și e o situație de urgență. Românii trebuie să se apere singuri de data asta”, a precizat europarlamentarul PMP.

Imagine

Pe tema crizei politice și a războiului politic dintre PSD și PNL, Traian Băsescu a afirmat că problema blocajului guvernamental a apărut în momentul în care s-a invocat principiul loialității constituționale. Mai mult, fostul președinte consideră că alegerile anticipate pot fi provocate doar de partidele care dețin majoritate parlamentară, iar PNL a comis o eroare în momentul în care și-a propus declanșarea alegerilor anticipate.

„Le-am spus liberalilor: Nu vă apucați de anticipate, pentru că sunteți minoritari. Majoritatea la căderea Guvernului Dăncilă a fost o majoritate de fripturiști, nu se va mai repeta. (...) Scopul numirii e că țara să aibă guvern, iar Orban a declarat ca scopul numirii sale e acela să nu aibă guvern. Numirea lui Orban a fost eroare declarativă. Dată fiind urgența, într-o săptămână vom avea motivarea Curții Constituționale. Anticipatele trebuie uitate. Dacă nu le vrea PSD-ul, ele nu se vor produce,” a mai spus Băsescu în emisiunea realizată de Denise Rifai.

Președintele a mai precizat faptul că președintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace CSAT-ul cu celeritate și să nu aștepte până miercuri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-25 01:27:38
mircea

Black hole sun ....

Alte articole din: POLITICĂ