Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Schimbări majore în Guvern. Pe cine plănuiesc să dea jos Dragnea, Dăncilă și Iordache

Tuesday, 04 September 2018, 18:27 Sursă: REALITATEA.NET

Conform acelorași surse, social-democrații doreau această schimbare în Guvern deoarece Andreea Lambru nu voia să-și pună semnătura pe proiectele de legi ale PSD.

Pentru că Ministerul Justiției a refuzat să avizeze Ordonanța de Urgență privind amnistia si grațierea, șeful PSD ar fi trecut la planul B care presupune modificări legislative și schimbări în componența Guvernului, au declarat, săptămâna trecută, surse politice pentru ziare.com. Astfel, din această săptămână secretar general al Guvernului ar urma sa fie devină deputatul Eugen Nicolicea, considerat ”omul care rezolvă problemele”.

Deputatul Nicolicea nu a răspuns pentru a confirma sau infirma această informație.

Surse. Planul lui Dragnea pentru amnistie: Nicolicea ar urma să fie secretar general al Guvernului

Marți, președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. În premieră, Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu a dat avizul pentru rectificarea bugetară a Guvernului. Șeful statului a explicat că motivul este reducerea inexplicabilă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională și a acuzat Executivul de șicane politice.

CSAT nu a dat aviz pentru rectificarea bugetară. Iohannis acuză guvernul de ”șicane politice”

”Este numai răspunderea guvernului ce se întâmplă în continuare”, a spus președintele, care a explicat că a oferit astfel posibilitatea Executivului să revină cu un nou proiect de rectificare.

”Tema pe care am discutat-o azi a fost rectificarea bugetară propusă de guvern pentru instituțiile din domeniul securității naționale. Este obligație acest aviz al CSAT atunci când se discută bugetele acestor instituții. Nu este o chestiune facultivă sau opțională.

Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară. A fost prezentată ca una puternic pozitivă. Totuși, spre surprinderea multora, pe o rectificare puternic pozitivă, guvernul a anunțat reduceri importante perntru instituții din zona securității naționale. Acest lucru nu a fost explicat.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ