Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea: "Era important ca acest guvern să fie instalat în acest an, dar fiecare cu ritmul lui"

Thursday, 22 December 2016, 14:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Am luat notă de anunțul președintelui cu privire la posibila desemnare a unui premier dupa Crăciun. Noi la Parlament am finalizat procedurile. Eram pregătiți ca azi să votăm guvernul și să audiem miniștrii”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a ținut să ”avertizeze” guvernul să nu uite că nu mai poate adopta decât măsuri cu privire la gestionarea treburilor curente. ”Să nu mai fie atâta agitație cu procedurile de angajare prin ministere. Am înțeles că au început să-și care mobila. Ar trebui să se limiteze la asta”, a completat acesta.

”Ne interesa ca acest guvern să fie instalat în acest an, dar fiecare cu ritmul lui. Era extrem de important”, a mai precizat Dragnea, explicând că obiectivul coaliției era să avem guvern până la 31 decembrie. ”E important pentru a avea un buget până la 15 ianuarie”, a mai spus el. 

Liderul social-democraților a recunoscut că ”are emoții” cu privire la anunțul lui Iohannis, întrucât președintele nu precizat în ce zi după Crăciun urmează să desemneze premierul.

Întrebat dacă are informații că amânarea desemnării premierului ar însemna, de fapt, refuzul lui Iohannis de a o numi pe Sevil Shhaideh, Dragnea a răspuns că a ascultat cu atenție ce a spus președintele, care ”a menționat constituirea unei majorități largi care susține propunerea. N-ar avea sens să facă altă propunere”.

Sevil Shhaideh este unica variantă de premier pe care o votează coaliția PSD+ALDE, a subliniat Dragnea, adăugând că dacă vreun membru PSD va accepta o eventuală propunere a președintelui ”va fi exclus imediat din partid”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ