Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Dragnea critică declaraţia ministrului Bostan: Arată dispreţul tehnocraţilor faţă de români

Wednesday, 29 June 2016, 10:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Doamna Prună, ministrul Justiției, care a spus că 'discuția despre drepturi e un lux' și acest domn, Bostan, ministrul Comunicațiilor, care practic a zis că învățământul gratuit este o măsură greșită, cerând prin asta anularea dreptului fundamental la educație, au depus următorul jurământ: 'Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!'", a scris Dragnea, miercuri, pe Facebook.

El susține că astfel de afirmații arată "cu cât dispreț" sunt priviți românii de tehnocrați.

"Asta înseamnă că acești doi trecători prin Guvernul României au jurat strâmb. Aceste afirmații, precedate de altele la fel de revoltătoare ale altor membri ai Guvernului Cioloș, arată cu cât dispreț acești tehnocrați îi privesc pe români", a adăugat Dragnea.

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a afirmat marți, într-o conferință, că unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind 'o imbecilitate'. "Eu văd părinții la școală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia. Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea că "am salariu mic" e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis", a spus Bostan.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ