Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dîncu, despre Rareș Bogdan: ”A părăsit întregul pentru parte”. Ce crede despre Hellvig

Sunday, 29 September 2019, 09:55 Sursă: REALITATEA.NET

Ce crede Octavian Hoandră despre directorul SRI Eduard Hellvig? La provocarea lui Cozmin Gușă, Hoandră și-a reamintit momentul în care Hellvig a fost numit la șefia serviciului secret.  

”Înainte de a fi numit, cu vreo două zile, m-am întâlnit cu Edi. El a făcut voluntariat. Era un student bun, nu cred că a ratat vreo carte despre care se discuta la vremea aceea. M-a întrebat: ”Ce să fac?” I-am zis: Du-te! Și sunt mândru că a făcut acest lucru. A fost primul care a denunțat acele blestemate de protocoale”, și-a reamintit Hoandră.

Despre Rareș Bogdan, aflat acum la vârful PNL, moderatorul emisiunii Realitatea Românească s-a mulțumit să spună că nu vrea să-și vorbească prietenii de rău. În plus, Hoandră a avut și o urare pentru Rareș: ”Îi doresc să aibă alături de el prieteni adevărați”.

Vasile Dîncu a mărturisit că atât Hellvig cât și Rareș Bogdan i-au fost studenți. 

”Sunt absolut de succes. Dar sunt diferiți. Eduard a fost un student bun, un om informat, a fost secretar general la PNL, a fost parlamentar european. A fost rănit puternic de instituția care verifica compatibilitățile, ANI, a trecut prin Golgota politicii. După ce s-a dus la SRI cred că a făcut o modificare importantă și curajoasă. El a adus serviciul în zona de umbră și penumbră, așa cum trebuie să fie un serviciu secret, și asta îl face să nu fie vizibil, de succesul lui ne dăm seama noi, care studiem viața politică. Cred că după SRI va face politică de succes”, a spus Dîncu.

”Rareș era și un student bun și un jurnalist bun. Ce a făcut el este oarecum nefiresc. A părăsit o tribună care îi asigura un mare impact asupra publicului. A părăsit întregul pentru parte. El s-a dus către PNL și către un succes pe care îl preconiza. Personalitatea lui îl face să aibă un succes de moment. Nu știm ce se va întâmpla în viitor, pentru că cei care se bazează pe discurs, și pe acest moment de forță - el a intrat cu buldozerul în politică - poate că uneori încearcă să forțeze schimbarea unui partid care e greu de făcut și pot deveni victime. Avem unul și în emisiune care a vrut să schimbe PSD-ul”, a spus Dîncu, cu referire la Cozmin Gușă.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ