Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă rezistă presiunii lui Dragnea privind remanierea guvernului: Nu cred că îmi schimb opțiunea

Wednesday, 15 May 2019, 12:45 Sursă: REALITATEA.NET

O decizie legată de viitoarea structură a guvernului va fi luată în următoarea reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar opţiunea referitoare la remaniere cel mai probabil nu va fi schimbată, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, care se află într-o vizită în judeţul Prahova.

Întrebată dacă va accepta o restructurare guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniştri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală, premierul a spus: "Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Pentru mine, acum este important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe cerinţele oamenilor, să merg să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene şi din fonduri guvernamentale. Şi aceasta discuţie va fi în CExN. Dar nu cred că o să-mi schimb opţiunea".

PSD și ALDE pun presiune pe Viorica Dăncilă: ”E nevoie de o restructurare a Guvernului”

Liviu Dragnea a reluat, în weekend, varianta remanierii guvernului prin Parlament, opțiunea respinsă în mod clar de premierul Viorica Dăncilă.

"Îi doresc succes doamnei Dăncilă să aștepte. Nu cred că îl mai interesează pe Iohannis. Se va întâmpla când se va dori să se facă remanire prin Parlament. Până atunci, va sta cu guvernul șchiop până va dori Iohannis. Nu va accepta niciodata remaniere. Prin parlament e singura posibilitate", a declarat Liviu Dragnea, sâmbătă, la Antena 3.

Într-un interviu la finalul lunii aprilie, premierul Viorica Dăncilă a refuzat categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor lui Liviu Dragnea.

Întrebată dacă e posibil să se răzgândească în perioada sărbătorilor, Viorica Dăncilă a răspuns, pentru Adevarul: „Foarte puţin probabil“.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ