Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: De ce nu poate renunța Dragnea la amnistie

Friday, 04 January 2019, 08:35 Sursă: REALITATEA.NET

Dragnea este cunoscut în fieful PSD, și nu numai, că negociază, de regulă, doar pentru el. Probabil că de aici vine și panica baronilor. Pentru mulți dintre ei a început numărătoarea inversă. Așa că este firesc ca și nervozitatea să crească. Dragnea a dat semnalul pentru amnistie și grațiere la sfârșitul anului trecut, însă lucrurile nu se mișcă atât de repede pe cât și-ar dori baronii. Dăncilă devine, potrivit scenariului menționat, un pion important, care s-ar opune amnistiei. Să fim serioși! A luat marioneta Dăncilă vreo decizie fără aprobarea lui Dragnea? Desigur că nu. 

Se speculează mult și despre opoziția profesionistului Toader care a ieșit la rampă în a doua zi a anului ca să dea asigurări că ,,nu va da foc la țară și că el a venit tocmai ca să stingă focul după OUG 13''. Aici are dreptate. Statistic vorbind, mulți dintre piromani sunt foști pompieri. Vorbind însă serios, inițiativele domnului Toader nu au fost nici pe departe menite să stingă focul, ba din contră.

Într-o altă ordine de idei, nici Dăncilă și nici Toader nu au dat, până acum, vreun semn că ar face ceva de capul lor. Dacă au primit ordin de la liderul suprem, atît Dăncilă, cât și Toader nu vor ezita să promoveze amnistia și grațierea. Ordonanța este, probabil, deja la fezandat într-unul dintre birourile de la Palatul Victoria sau, de ce nu, în iatacul lui Dragnea de la Scroviștea. 

În ciuda fumigenelor de pe piață lansate de manipulatori, Dragnea nu își permite să NU dea amnistia. Nu are curajul ăsta pentru că nu este un lider jucător, ci doar un combinator politic care a furat meserie de la Viorel Hrebenciuc. Dragnea are încă nevoie de baroni atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru cele prezidențiale, iar presiunea este mare. 

Un combinator precum Dragnea nu renunță la plasa de siguranță, care este amnistia, decât în cazul în care are informații certe, sigure, că acei trei judecători din completul de cinci care vor da sentința în cazul său se vor pronunța pentru achitare. Dar cine poate oferi asemenea asemnea certitudini? Poate doar statul paralel pe care îl blamează și care, de fapt, se află în solda sa.

Și dacă lucrurile stau așa, avem dovada supremă că motivul real pentru care se cere amnistia este clientelismul politic, nu repararea erorilor din Justiție.

Vezi și Blogul lui Mihale


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ