Dan Vasile Mihale: DJ-ul lui Dragnea de la Finanțe vrea să pună botniță presei

Thursday, 03 January 2019, 11:09, Sursă: REALITATEA.NET

DJ-ul lui Dragnea s-a dezlănțuit. Enervat la culme că presa preia, fără să verifice chipurile, informațiile difuzate de senatorul liberal Florin Cîțu, ministrul care a vrut să limiteze dreptul românilor la muncă în străinătate amenință cu o inițiativă legislativă care să pună botniță presei.

Adaugă părerea ta

Nu știu cine dezinformează. Nu bag mâna în foc nici pentru Cîțu, dar nici pentru Teodorovici. Remarc însă, cu dispreț, că ministrul de Finanțe calcă pe urmele șefului său ierarhic pe linie de partid în ceea ce privește atacurile la presa independentă.

În loc să rezolve problemele stringente, precum bugetul de stat pe 2019, ministrul care a vrut să limiteze dreptul românilor la muncă în strâinătate sare la gâtul presei, a doua zi din an, doar ca să-i facă pe plac jupânului de la Scroviștea. 

Ministrul Teodorovici, cunoscut pentru aversiunea față de jurnaliștii critici, duce mai departe o inițiativă mai veche a lui Liviu Dragnea: ,,Legea defăimării''.  Aceasta prevedea instituirea  unor amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care proferează insulte în spaţiul public, în presă sau pe Facebook.

Confruntat cu criticile societății civile, Dragnea a făcut, treptat, mai mulți pași înapoi, întrucât 2016 a fost an electoral. Atât sancţiunile, cât şi defăimarea au dispărut din textul Legii defăimării, iar inițiativa a picat la vot în Camera Deputaților.

Dragnea nu a renunțat însă la idee. În Congresul PSD din 10 martie 2018, Dragnea a reînsufleţit legea folosind tot cuvântul „defăimare”, propunând, de această dată, măsuri drastice pentru lideri de opinie care ponegresc ţara. Ideea a fost susținută și de Tăriceanu, care, la vremea respectivă, spunea că ,,declaraţiile se fac cu o uşurinţă nepermisă și că nimeni nu păţeşte nimic, deși este afectat interesul național''.

Teodorovici resuscitează ideea și o transformă într-un ,,sublim'' gest de curtoazie față de jupânul suprem, asta ca să fiu elegant. În fond, în Guvernul caricatural Dăncilă servilismul este singurul numitor comun. 

În aceeași cheie se înscrie și ieșirea lui Toader care a vrut să ne anunțe, tot a doua zi din an,  că ,,nu aruncă țara în aer''. Ce caraghioslîc!

După ce și-a legat numele de recursul compensatoriu, a decapitat conducerea DNA, a susținut denunțarea protocoalelor cu SRI și a fost complice la mutilarea celor trei legi ale Justiției, ministrul Toader, care are ordin să pregătească amnistia, ne spune acum că,,nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase".

Ce coșmar! Suntem condamnați de dictatura majorității să ajungem de râsul Europei!