Dacian Cioloş, Borc și Dragu, întâlnire cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Tuesday, 22 December 2015, 11:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

UPDATE: "Am anunțat în urmă cu o lună că vrem să lucrăm dincolo de implementarea programului de guvernare pe acest an, vrem să lucrăm pe o viziune de dezvoltare economică pe termen mediu, pe termen lung. O să avem discuții inclusiv cu partidele parlamentare pe acest lucru, pentru că am vrea să ajungem la ceva ce poate fi asumat la nivel național, fără să avem pretenția că noi o să facem totul", a declarat premierul Dacian Cioloș după întâlnire.

El a adăugat că a discutat pe această temă cu guvernatorul BNR și cu economistul-șef al BNR, Valentin Lazea.

Întrebat dacă la întâlnire s-a discutat și despre legea dării în plată, Cioloș a precizat: "Nu am discutat, atât am discutat".

Întâlnire pe teme economice

Întâlnirea a avut loc la sediul BNR, discuţiile axându-se pe teme economice.

Potrivit unor surse MEDIAFAX, un alt subiect ce urma să fie abordat era cel legat de legea privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilului ipotecat. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii dării în plată, afimând pe pagina sa de Facebook că acest proiect este "bine-venit", dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei cu credite, riscă să creeze "dificultăţi".

"Legea privind darea în plată este binevenită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăţi, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislaţia în vigoare şi crearea unor situaţii de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului să definească mai riguros termenii folosiţi, astfel încât să fie eliminate neclarităţile şi evitate confuziile", a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri