Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea s-a întâlnit cu Cioloş şi i-a cerut schimbarea miniştrilor Justiţiei şi Agriculturii

Thursday, 23 June 2016, 21:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Confirmăm că s-au întâlnit, așa cum premierul s-a întâlnit și cu alți lideri ai partidelor parlamentare. Au fost discuții despre proiecte importante pentru Guvern pentru care s-a cerut sprijin parlamentar", a afirmat Iolu.

Printre temele discutate s-au numărat aderarea la Spațiul Schengen și eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada, subiecte pe care premierul nu le dorește folosite în campania electorală.

"Sunt două dintre temele importante pentru Guvern iar premierul nu vrea ca ele să fie folosite în campania electorală", a adăugat Liviu Iolu.

Pe de altă parte preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit joi la Guvern cu premierul Dacian Cioloş, căruia i-a cerut schimbarea miniştrilor Agriculturii şi Justiţiei.

''Vin de la întâlnire cu domnul premier Dacian Cioloş. Am discutat în primul rând despre nemulţumirile mele şi cred că nu sunt numai ale mele, despre câţiva miniştri din Cabinet. Decizia este a dumnealui dacă îi menţine sau nu, fiecare îşi asumă asta. Am văzut că sunt preocupaţi mai mult de declaraţii războinice decât de a face'', a declarat Dragnea.

Întrebat despre ce miniştri este vorba, şeful PSD a spus: ''Justiţie şi Agricultură''.

''Am înţeles că doamna este preocupată de tirania Parlamentului. Din câte ştiu eu Parlamentul este pilonul fundamental al democraţiei. Or, dacă Parlamentul a pus Guvernul, Parlamentul are şi dreptul să adopte hotărâri sau legi aşa cum le dictează conştiinţa cetăţenilor'', a mai adăugat Dragnea.

Întrebat dacă vrea schimbarea unui ministru pentru o declaraţie, el a răspuns: ''Nu e prima declaraţie''.

''Încă am dreptul să pot să am nişte puncte de vedere şi să fac nişte solicitări. Doamna ministru al Justiţiei în afară de faptul că a propus nişte şefi de parchete şi a scos o ordonanţă în mod netransparent de modificare a Codului penal, nu ştiu să fi făcut altceva. Şi atunci depinde de premier dacă o menţine sau nu'', a mai spus Dragnea despre Raluca Prună.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ