Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă: Iohannis nu are partener politic. Structura PNL este neputincioasă

Wednesday, 07 October 2015, 21:55 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă a declarat că perpetuării sistemului Ponta se mai adaugă şi impotenţa infrastructurii politice a PNL, întrucât liberalii nu au reuşit să ajungă la putere fără alegeri, deşi au putut să o facă prin intermediul moţiunii de cenzură:

"Concluzia este una scurtă şi sună cam aşa: Realitatea Tv, colegii noştri, Jocuri de Putere, tu, care eşti pionul principal, au susţinut la sfârşitul lui 2014 o schimbare care s-a şi produs, în ciuda faptului că marile entităţi media au susţinut perpeturarea regimului Ponta prin preluarea funcţiei de preşedinte. Ei au pierdut, cetăţenii au învins. Mai ales Diaspora, despre care s-a tot vorbit. Sistemul Ponta a fost refuzat şi a câştigat Klaus Iohannis. Dacă după un an sistemul persistă, nu este bine. Însă sistemul Ponta perpetuează la putere prin reprezentanţii acestui sistem în anumite instituţii ale statului. Dar la ceea ce nu e bine s-a mai adăugat ceva. Impotenţa şi neglijenţa celor care i-au asigurat o infractructură politică lui Klaus Iohannis, cel care a câştigat. Iar această infrastructură politica este găunoasă, neputincioasă şi baronizată la rândul ei. Vorbesc despre structura PNL. Pentru că în ciuda faptului că furtuna le-a aşezat la picioare oportiunitatea de veni la putere, fără alegeri, prin motiunea de cenzură a PNL, nu au reuşit. Simplu, pentru că sunt la fel. Pentru că nu le pasă, pentru că sunt la fel, pentru că au la rândul lor aceeaşi baroni nocivi pe care îi are şi PSD, pentru că nu susţin principii, ci interese personale", a explicat Cozmin Guşă.

Ulterior, Guşă a mai subliniat că Iohannis nu are fără fundament politic şi nici partener politic:

"PNL, din nefericire, și-a dat măsura definitvă a impotenței politice, săptămâna trecută, prin textul moțiunii, susținerea moțiunii, lipsa negocierilor politice, mitingul deplorabil de după moțiune, ironizat de Băsecu, și apoi evoluția post-moțiune. Toate aceste lucruri ni l-au arătat pe un Klaus Iohannis fără fundament politic, fără partener politic. Pentru că, atâta timp cât Ponta este prim-ministru, nici măcar Oprea cu UNPR-ul său nu este credibil când spune că este partenerul președintelui, pentru că același președinte a zis de două ori ca Victor Ponta să plece și jocul generalului Oprea scârție ca și credibilitate".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ