Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă: "Scenarita" PSD împotriva corporațiilor, un pericol pentru România

Saturday, 11 February 2017, 23:16 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă a criticat modul propagandistic în care alianța de la putere, PSD-ALDE, demonizează companiile multinaționale, în contextul protestelor de stradă, și a pus în oglindă această atitudine cu metodele ingenioase folosite de alte guverne europene pentru atragerea de investitori străini.

Consultantul politic a dat exemplul Danemarcei unde se discută în aceste zile despre înfiinţarea unui nou minister care să se ocupe exclusiv de relația cu giganții din domeniul IT.

"Un eveniment important în plan european s-a întâmplat cu două zile în urmă, dar am văzut că în România nu a fost deloc mediatizat, a trecut neobservat în presa din ţară. Danemarca în mod oficial şi-a propus să înfiinţeze un nou minister: Ministerul GAFA. Acest cuvânt vine de la patru iniţiale ale unor companii multinaţionale de top: Google, Apple, Facebook şi Amazon. Aceşti oameni vor să discute cu corporaţiile interne care au acţiuni şi care influenţează bugetul ţărilor respective", a remarcat Cozmin Gușă.

În România, în schimb, asistăm la un atac împotriva corporațiilor și la o adevărată "scenarită" legată de implicarea în protestele anti-guvernamentale. Consultantul politic vede aici un pericol pentru evoluția României - în timp ce danezii s-au gândit să înfiinţeze un minister care să trateze cu marile corporaţii şi să le aducă la masa discuţiilor, în România asistăm la o "scenarită" în care se spune că toate corporaţiile îşi folosesc oamenii să-i trimită la proteste.

"În Danemarca se formează un minister al corporaţiilor care oferă locuri de muncă, salarii, cotizează la stat. Asta înseamnă să gândeşti pragmatic, nu să crezi că aceste corporaţii organizează scenarite împotriva partidului tău", a precizat Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă: Urmează un tsunami european și România va fi măturată dacă nu răspunde

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, în direct la Realitatea TV, că România ar putea fi lovită de un "tsunami european" devastator, dat fiind că alegerile din Franţa de anul acesta vor dicta soarta şi integritatea Uniunii Europene.

Dacă alegerile din Franța vor fi câştigate de candidata Marine le Pen, spune Cozmin Guşă, integritatea Uniunii Europene va fi zdruncinată, ținând cont de faptul că liderul de extrema dreapta a anunţat că va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din UE.

"Era o vorbă în Franţa în alte vremuri "Heureux comme le Dieu en France", adică "Fericit ca Dumnezeu în Franţa", dar din cauza unor politicieni s-a transmis "Malheur", adică nefericirea în Franţa, care are una dintre capitalele Europei şi anume Paris. În aprilie se va decide soarta Uniunii Europene, după ce se vor termina alegerile din Franţa şi se pare că Marine le Pen ocupă primele poziţii în sondaje", a explicat consultantul politic.

Potrivit acestuia, se poate declanşa un tsunami din punct de vedere al unităţii Uniunii Europene, iar România nu este pregătitî pentru acest scenariu.

"Se poate declanşa un tsunami din punct de vedere al unităţii Uniunii Europene, al reorientării politice, care îi va mătura pe cei nepregătiţi, iar unul dintre ei este România. Toate ţările se pregătesc pentru acest scenariu, toate statele care au politică externă şi nu au un bătrânel şi o grizetă în funcţiile cheie ale diplomației. România este în dezavantaj pentru că nu a făcut parte din piaţa comună, iar atunci vom avea de suferit", a subliniat Gușă.

România este nepregătită pentru schimbările majore care au loc în plan european deoarece are oameni slab pregătiţi în Guvern pe partea de politică externă, arată Cozmin Gușă.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ