Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă: Candidatura lui Marian Munteanu aşază PNL pe locul 1 la grila de start

Tuesday, 12 April 2016, 15:34 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă: "La liberali se potriveste zicala "Tot răul spre bine", pentru că abia această candidatură, a treia, e cea care îi aşează în pole position. O candidatură a lui Marian Munteanu, cu vigoarea sa, cu discursul lui şi cu naţionalismul fundamentat pe care îl are face cvasi-inutilă o parazitare a lui Călin Popescu Tăriceanu, care nu poate candida doar pentru a parazita ceva, pentu că asta e singura şansă a lui rămasă, pentru că fără intrarea lui Marian Munteanu în cursă el ar fi vrut doar să intre ca să câştige, ori acel lucru era posibil doar cu un candidat slab din partea PNL şi fără candidat din partea PSD.

Tăriceanu nu mai are aceeaşi şansă pe care o vedeam ieri, având în vedere candidatura lui Munteanu, care este un candidat foarte tare din partea PNL şi îi salvează, într-un fel.  Nu ştiu cât de meritat este acest colac de salvare de către PNL, care şi-a cam omorât candidaţii în ultima vreme şi probabil că de aici i s-a şi tras lui Ludovic Orban.

Condiţia principală pentru ca Marian Munteanu, pe lângă carisma sa, calităţile sale şi discursul său, care va fi o surpriză plăcută şi consistentă pentru bucureşteni, care nu l-au văzut decât la Realitatea TV....condiţia esenţială e ca PNL să nu mai fie două jumătăţi care se bat între ele, jumătatea PDL şi jumătatea PNL, să lase deoparte orgoliile şi  luptele de la sectoare, inclusiv în Bucureşti, dar mai ales şi dacă vor să facă treabă, să se pună în spatele unui candidat valabil, probabil cea mai mare surpriză a acestor alegeri".

Consultantul politic a mai explicat că vede în candidatura lui Marian Munteanu un semn la fel de important pentru Bucureşti precum a fost candidatura lui Klaus Iohannis pentru România în 2014.

"Dacă e să fac o translaţie în timp în 2013 şi 2014, această candidatură va însemna pentru Bucureşti acelaşi lucru pe care l-a reprezentat Klaus Iohannis în 2014 pentru România. Nu mă hazardez, îl cunosc pe Marian Munteanu de foarte mult timp, l-am studiat, eram student în anii 90 când el făcea manifestaţii anticomuniste în Piaţa Universităţii...e un veritabil contra candidat al stângii şi al post comunismului, iată, încă reliefat de la PSD, chiar dacă nu prin Gabriela Vrânceanu Firea, prin cei din spatele ei. Într-un cuvânt, pe lângă emoţia mare pe care Marian Munteanu o va crea, inclusiv pentu generaţia părinţilor noştri, va veni cu acel gen de discurs proaspăt, al independentului care vine în politică şi care are posibilitatea să critice de la stânga la dreapta şi excesele administrative la care n-a fost parte şi mai ales amintirea unui proiect ratat al României, pentru care Marian Munteanu a luptat în 1990 în Piaţa Universăţii, iar comuniştii din FSN-ul de atunci, PSD-ul de astăzi, l-au blocat şi de aici poate dorinţa lui de revanşă.

Salut pozitiv acest reviriment al campaniei, trebuie să mă laud şi pe mine puţin pentru că în urmă cu trei luni am spus că al treilea candidat va fi cel câştigător, nu ştiu cine a avut inspiraţia, de la PNL sau susţinătorii dânşilor, dar e o inspiraţie bună şi aşază PNL pe locul 1 la grila de start. Condiţiile principale pentru ca un partid să câştige e să aibă un candidat bun, Marian Munteanu este bun, să aibă sprijinul celui mai popular om din ţară, Klaus Iohannis, şi cred că îl va avea şi trei, aici e treaba PNL-ului, să aibă o campanie foarte bună, făcută de oameni deştepţi, iar ei să stea în jurul său. E o veste bună pentru campania asta prăfuită, la mai  puţin de o zi distanţă după experimentul nefericit Orban, îmi pare rău pentru naivitatea sau prostia dânsului, nici nu ştiu cum să îi spun", a mai spus Cozmin Guşă.

Analistul politic a mai precizat: "Tocmai acest naţionalism pozitiv ne-a dinamitat pe noi, iar CV Tudor nu a fost decât un mijloc (...) orice patriotism normal nu a fost promovat în România niciodată. Aveam 20 de ani în Pţa Universităţii, am fost şi eu acolo, dar nu am condus-o. Marian Munteanu a condus-o. (...) Patriotismul e un lucru cu care toţi candidaţii, inclusiv Nicuşor Dan, ar trebui să se împovăreze, într-un sens pozitiv. Ori eu nu l-am văzut pe acesta făcând vreun pas în acest sens.

N-am făcut o chemare la vot, ci o prognoză, că Marian Munteanu va veni în pole position". 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ