Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă, despre mesajul ambasadorului american la Bucureşti: "O palmă binemeritată"

Tuesday, 13 October 2015, 12:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Mesajele lui Hans Klemm se referă la nişte instrucţiuni de natură să facă Români să funcţioneze şi ca să comentez, este o parte bună şi una rea. Partea rea este că am ajuns atât de jos încât ambasadorul a ajuns să ne dea lecţii, iar mesajul este de o duritate fără precedent. Partea bună este că pentru mine cel putin, eu il vad  ca pe un commitment( n.r. angajament) pe termen lung. (...)El a fost destul de zgârcit în declaraţii, s-a dus să vorbească cu toată lumea(...) Uneori s-au dat şi comunicate de presă", a declarat Cozmin Guşă, făcând referire la întâlnirile pe care ambasadorul american le-a avut cu oficialii români, când a sosit la Bucureşti.

Pe de altă parte, consultantul politic a mai precizat că nu poate exista o relaţie de parteneriat stategic SUA-România, dacă  sistemele politice nu sunt compatibile, subliniind că actuala clasa politică din România este calamitată:

"Relaţia cu partenerul strategic este o relaţie posibilă daca sistemele sunt compatibile, parteneriat nu se poate fara sistem compatibil. Cam aşa a sunat mesajul ambasadorului de astazi şi la experienţa sa politică nu s-ar fi hazardat să vină în public cu un mesaj atata de dur, daca acest mesaj nu ar fi urmat şi de nişte fapte.(..) Pe lângă faptul că ne facem de ruşine luăm o palma binemeritată. Chiar dacă este neplăcut apelul ăsta are în stilul acesta şi conotaţie pozitivă, în condiţiiile în care clasa politică este calamitată.(...) La nivel politic suntem la coada vacii, din păcate", a spus Guşă.

Acesta a mai subliniat că prezenţa lui Victor Ponta, urmărit penal, în fruntea Guvernului este un semn de incompatibilitate şi trebuie văzut ce partener strategic ar fi dispus să discute cu un astfel de premier: 

"Un semn de incompatibiliate este prezenţa în fruntea Guvernului a lui Victor Ponta şi trebuie văzut care este partenerul care ar accepta să discute cu un partener de acest fel",  a încheiat Guşă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ