Cozmin Gușă: Ordonanța lui Toader va schimba ierarhia în bătălia prezidențială

Wednesday, 23 January 2019, 00:02, Sursă: REALITATEA.NET

Consultantul politic Cozmin Gușă a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea Tv, că adoptarea OUG va avea un efect politic puternic și va schimba ierarhia în bătălia prezidențială.

”Noi am dezbătut de vreo doi ani de zile faptul că Dragnea urmează un program de salvare personală. Pentru că în afara acestui program și a câtorva apropiați, el va pierde controlul partidului. O ordonanță pe amnistie și grațiere de care noi și cetățenii României s-au speriat i-ar distruge lui Dragnea stabilitatea în partid pentru că el a învățat jocul vechi, în care dacă nu ai autoritatea politică sau dacă nu ai succes politic, poți să îți ordonezi armata de baroni cu doar cu dosarele pe care le au în curs, dosare care ar fi rezolvate de o astfel de ordonanță”, a spus Cozmin Gușă.

Consultantul politic a mai spus că această ordonanță pe care a gândit-o domnul Toader îi rezolvă problema lui Dragnea și a câtorva fără să rezolve problema baronilor, care vor rămâne la mâna lui Dragnea.

Întrebat pe cine va susține Partidul Realitatea la alegerile prezidențiale, Cozmin Gușă a spus: ”Partidul nostru nu va susține niciun candidat al baronilor, cum este Dragnea, sau un candidat de tip securistic, cum ar fi din punctul meu de vedere Cioloș sau chiar Victor Ponta, care a acceptat consultanța fostului adjunct de la SIE. Așadar, chiar dacă l-am critica pe Klaus Iohannis, Partidul Realitatea nu îl poate susține decât pe aceasta. Dar această poză ne arată că astăzi niciun alt candidat, în afară de Dragnea și Iohannis, nu are șanse de turul al doilea. Tăriceanu a devenit un tip obedient în urma evenimentelor de la finalul anului trecut. Strategia lui Dragnea a funcționat, în condițiile în care nu s-a dat votul final de aprobare sau neaprobare a urmăririi penale. Deci, este la mâna lui Dragnea. Cioloș, neavând structură politică, este disperat după o fuziune sau alianță cu USR-ul, care are niște structuri pentru europarlamentare, dar neavând nicio posibilitate să angreneze lideri politici locali, va avea mari probleme să treacă pragul elector. Iar Victor Ponta, dacă o să candideze el sau altcineva din partea lui, în afara unor lideri de la PSD care nu pot să se organizeze pentru că pâine și cuțitul se află la Dragnea și Viorica Vasilica, nu va putea decât cu mare greutate să treacă pragul electoral la europarlamentare. O să fie o mare problemă și la prezidențiale. Și chiar ALDE va avea probleme pentru că în acest moment Tăriceanu, neavând structuri locale, este la mâna lui Dragnea. Poza momentului ne arată că o finală prezidențială între Klaus iohannis și Liviu Dragnea”, a încheiat Cozmin Gușă.