Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Gușă: Ilie Năstase va aduce dinamism în UNPR

Wednesday, 22 July 2015, 21:57 Sursă: REALITATEA.NET

"Într-adevăr, în această după-amiază, în cadrul unei întâlniri informale între Gabriel Oprea, generalul Oprea și generalul Năstase, că sunt doi generali, generalul Năstase a acceptat propunerea generalului Oprea de a fi membru UNPR ceea ce este încă o lovitură față de lovitura consistentă pe care UNPR-ul, prin Gabi Oprea, a dat-o în această săptămână, apropo de influența în lupta din PSD și în definirea unui câștigator care să aducă calmul, pentru că aici este vorba de calcule pragmatice. Calmul într-o coaliție este mai mult decât necesar pentru ca o guvernare să poată continua, iar primul pas a fost acest sprijin informal pe care Gabi Oprea i l-a dat lui Liviu Dragnea, lucru care a redefinit jocul din ultimele 48 de ore, apropo de cei din UNPR", a afirmat consultantul politic.

În acest context, Cozmin Gușă a punctat faptul că liderul UNPR, Gabriel Oprea, a reușit să marcheze, în ultima vreme, "viața politică prin mișcări consistente ", de la "impunerea Strategiei Naționale de Apărare de la Cotroceni, până la sprijinul pentru numirea șefilor SRI, respectiv SIE".

"Cred că achiziția lui Ilie Năstase chiar va aduce, înafară de foarte multă imagine și consistență și simpatie, va aduce chiar dinamism la nivelul unei dezbateri pe care UNPR-ul, cel puțin în ultimul an, s-a chinuit și s-a trudit să o pună pe agendă, legată de România, de valorile României, de felul în care am putea negocia cu cei care trebuie să negociem, dar în baza interesului național. Eu cred că această achiziție, pe care Realitatea TV o anunță în exclusivitate, consolidează foarte mult strategia subordonată interesului național pe care Gabriel Oprea a imprimat-o în partid. A reușit tot timpul să asigure o stabilitate și, astăzi, repet, în ultima vreme de fapt, a reușit să marcheze, în primul rând, viața politică prin mișcări consistente și aici putem să discutăm de la impunerea Strategiei Naționale de Apărare de la Cotroceni, până la sprijinul pentru numirea șefilor SRI, respectiv SIE. Multe alte elemente care pot să definească un anumit trend pozitiv și o regăsire a politicii în favoarea statului român și a valorilor românești. Consider un eveniment unghiular această racolare politică, ca să fim foarte pragmatici în exprimare, a unuia dintre cei mai iubiți și apreciați români, dacă nu poate cel mai apreciat. Sigur cel mai apreciat în străinătate, Ilie Năstase", a declarat Cozmin Gușă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ