Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

CONGRES online USR-PLUS: Partidul condus de Dacian Cioloș a fost absorbit de partidul condus de Dan Barna

Saturday, 15 August 2020, 08:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Actualizare: USR și PLUS au anunțat că au aprobat fuziunea. Astfel, în USR au votat 76,1% pentru „DA”, în timp ce în PLUS au fost de acord 83,43%.

„În urmă cu puțin timp Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc. Este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Birourile din conducerea celor două formațiuni politice se întrunesc sâmbără, separat, de la ora 10.00, urmând ca de la ora 15.00 să aibă loc Congresul extraordinar comun pentru validarea protoclului de fuziune dintre cele două formațiuni politice.

„În prima parte a zilei, fiecare partid are o şedinţă separată pentru adoptarea protocolului de fuziune, iar de la ora 15:00 începe congresul comun în care se va desfășura votul final pentru aprobarea Protocolului de fuziune între USR şi PLUS”. au transmis reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.

Potrivit protocolului, partidul PLUS, condus de Dacian Cioloș, va fi absorbit de partidul USR, condus de Dan Barna. Numele noii formațiuni va fi USRPLUS, scris legat, urmând ca întreaga procedură a fuziunii să treacă prin validarea Tribunalului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ