Cioloș, la Realitatea Plus: Dacă acum eram la guvernare, poate lucrurile stăteau altfel

Wednesday, 12 February 2020, 23:40 Sursă: Realitatea.net

Dacian Cioloș: Alegerile în două tururi au fost sacrificate pentru că dacă PNL voia asta, își angaja răspunderea încă de la început. Nu înțeleg de nu au făcut-o mai ales că la început nu exista probabilitatea să existe moțiunea de cenzură, pentru că PSD încă nu se dezmeticise după căderea propriului guvern.

Referitor la Guvernul Orban, Dacian Cioloș a mai declarat următoarele în cadrul emisiunii "Legile Puterii", realizată de Denise Rifai, la Realitatea Plus.

Dacian Cioloș: Cele 25 de ordonanțe au fost ca o formă de disperare, le-au adoptat pe repede înainte. Aveau multe proiecte de făcut și exista posibilitatea ca a doua zi guvernul să pice. Nu neg utilitatea și necesitatea acelor proiecte pentru că ele erau lucrate în guvern. Dar modul acesta precipitat subminează mult modalitatea de legiferare. Guvernul a avut toate motivele să își angajeze răspunderea. Nu știu dacă să învinovățesc CCR sau să spun că este un motiv în plus pentru modificarea Constituției. În ultimii ani vedem cum tot felul de chichițe dau apă la moară unuia care folosesc instituțiile statului în scopuri politicianiste.

Liderul USR-Plus ar fi dorit ca alianța din care face parte să fi participat la actul de guvernare

Dacian Cioloș: Vom vedea în jurul cui va fi construit viitorul guvern. Propunerea mea în alianță a fost să intrăm la guvernare. Dacă acum eram la guvernare poate lucrurile stăteau altfel. Am fi putut participa la luarea deciziilor și prioritizare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-13 02:41:55
Paine si circ in Romanica

Daca nici acum Ciolos si Usr nu-s convinsi de teapa trasa de PNL pentru sustinerea strict a lui Iohanis, prin insirarea de minciuni pe o foaie de hartie denumita pompos Acord de Colaborare, inseamna ca trebuie programare urgenta la doctorul care trateaza caputul. Mascarada cu dosarul lui Barna inainte de motiunea inpotriva Psd face parte tot din programul de realegere a lui Iohanis, l-a gasit pe Barna mai babalau si l-au speculat baietii, l-au dus cu botul pe labe in 3 zile, se mai mira de ce l-a batut Dancila la scor. Mai bine ca Ciolos nu a acceptat precum USR rolul de WC al PNL, el mai are credibilitatea nestirbita inca, vom vedea dupa fuziune care dupa parerea mea inseamna sfarsitul politic pentru el. Cata vreme Usr are presedinte pe Barna, va merge sub 10%, deja se fac in online glume despre el si Dancila. PNL este un partid compus din multe factiuni cu bani grei si interese diferite intre ele, pompeaza bani in milogii gen Orban apoi cer favoruri inzecit, asa apar #noaptea ca hoti

2020-02-13 10:12:56
Hai ,drace ,că le-a zis-o si ce bine le-a zis !

Presedintele meu nu răspune la invinuirea directă de la nustiucine„În ultimii ani vedem cum tot felul de chichițe dau apă la moară unuia care folosesc instituțiile statului în scopuri politicianiste”..Vedeti dle fost ce bine era să nu fi fost ,nu mai avea lumea pe cine să blameze?

2020-02-13 13:17:18
Adrian

Nu stiu daca alegerea intr-un singur tur este o chestie neaparat rea. In primul rand, se cheltuie mai putini bani pentru alegeri. Apoi, din punctul meu de vedere, daca ai 50+1% din voturi in turul 2, nu inseamna ca esti sustinut de mai multa populatie a unui oras, tara, etc... Pe un candidat il sustine in realitate doar o parte din procentul obtinut in primul tur. In turul 2, candidatul care a fost sustinut de, sa spunem, 25% dintre alegatori, va fi sustinut cam tot de acelasi procent. Restul procentelor primite vin, de cele mai multe ori, din faptul ca populatia voteaza impotriva celuilalt candidat (din diverse motive). Acest lucru, din punctul meu de vedere, nu este sustinere. Daca un candidat este considerat cu adevarat vrednic (nu vorbesc de numarul de pomene alocate) sau potential vrednic, nu va lasa loc de interpretari, ci va castiga detasat intr-un singur tur.

2020-02-13 13:26:06
Adrian

Uitasem de dl Ciolos...In primul rand, ati fost la guvernare si nu ati facut absolut nimic. In al doilea rand, toti promiteti marea cu sarea in campaniile electorale, dar, ajunsi la putere, nu se poate, nu sunt bani, vai, greaua mostenire! Intotdeauna trebuie sa existe un vinovat! Niciodata nu incercam remedierea problemelor constatate, ci doar ne place sa ne plangem! E drept, este mult mai simplu.

Alte articole din: POLITICĂ