Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine sunt membrii ALDE care pot prinde posturi de miniştri în noul Guvern

Friday, 16 December 2016, 10:34 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, Daniel Constantin ar putea prelua postul de ministru al Agroculturii, funcţie pe care a ocupat-o, de altfel, în toate Guvernele Ponta. Un alt nume este Graţiela Gavrilescu, la Ministerul Mediului, dar şi aceasta a mai ocupat această funcţie, dar pentru o perioadă scurtă. Vehiculat ar mai fi şi Andrei Gerea, pentru Economie, dar se pare că este puţin probabil. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că va veni cu o propunere de premier din partea alianţei PSD+ALDE numai la consultările cu preşedintele Iohannis, cu precizarea că va fi o nominalizare în avantajul ţării.

”Azi am avut prima întâlnire cu ALDE, am mai avut discuţii cu domnul Tăriceanu, dar am hotărât să aşteptăm repartizarea mandatelor. Discuţia de astăzi a fost pe marginea programului de guvernare. Urmează ca mâine şi poimâine colegi din ambele partide să lucreze la compatibilizarea programul de guvernare”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că ceea ce a prezentat în conferinţa de presă ca măsuri pe care le va lua Guvernul PSD a fost deja convenit cu partenerii de la ALDE. ”Am discutat şi despre zvonurile, nu ştiu dacă au fost sau sunt presiuni asupra domnului Tăriceanu. (...) Alianţa de guvernare este PSD-ALDE, nu există niciun fel de ezitare nici din partea noastră, nici din partea partenerilor noştri”, a mai declarat Dragnea. Liviu Dragnea a subliniat:

”PSD nu merge singur în guvernare. Vorbim de guvern şi membri în Guvern de la PSD şi ALDE”.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ