Ce spune Tăriceanu despre pierderea majorităţii PSD-ALDE şi "intreprinderea lui Constantin"

Monday, 20 March 2017, 15:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că nu există niciun risc pentru majoritatea PSD - ALDE în cazul în care Daniel Constantin ar părăsi partidul, anunţă Agerpres. 

"Acest risc nu există și doresc să subliniez că sunt foarte mulți oameni din PC care s-au integrat în ALDE, cum ne-am integrat toți, cu care am o relație foarte bună, de colegialitate, de respect pentru ei. Sunt oameni pe care i-am susținut să ocupe poziții importante și la nivelul funcțiilor politice din Parlament și din Guvern și care au înțeles să rămână mai departe în proiectul nostru comun. Probabil că vor fi câțiva, nu știu, care sunt dispuși să îl urmeze pe Constantin în întreprinderea domniei sale. Nicio evaluare (a numărului celor dispuși să îl urmeze pe Daniel Constantin — n.r.) nu pune în pericol majoritatea guvernamentală. Fiți fără grijă", a declarat Tăriceanu luni la Senat. Întrebat dacă Daniel Constantin mai are susținerea ALDE pentru funcția de vicepremier, Tăriceanu a spus:

"În momentul în care va începe să demareze acțiuni împotriva partidului, cum ar fi aceste acțiuni în instanță care ar urma să blocheze și funcționarea partidului și ținerea Congresului, atunci sigur o să îmi pun problema, și nu numai eu, mă voi sfătui cu colegii noștri în forul statutar dacă acest lucru mai are sens".

Referitor la o eventuală participare a lui Daniel Constantin alături de Victor Ponta într-un proiect comun, Tăriceanu a spus că nu știe.

"Nu știu. Eu încerc să fac niște legături logice. Am aflat cu ceva timp în urmă că din partea fostului Partid Conservator funcționează în PE un eurodeputat care este în grupul naționalist-extremist, nu știu cum se cheamă. Și în condițiile în care noi avem o serie de membri ai PE care sunt membrii noștri și care funcționează în grupul ALDE european, mă așteptam ca și acel parlamentar să se ralieze grupului nostru. Ei bine, el este în legătură cu cei din fostul PC. Nu știu ce face acolo. E trubadur singur, îi reprezintă pe ei. Sunt anumite legături de care am auzit. Nu știu ce rol are, dar sigur că pot să îmi pun, în mod logic, niște întrebări, ce e cu aceste legături, la ce folosesc și dacă nu cumva se urmărește un proiect în continuare. Am văzut zilele acestea reînviindu-se ideea unui partid naționalist, format din PRU și nu mai știu ce alături. Probabil că și acest parlamentar va avea un rol. Nu știu dacă domnul Constantin are vreun gând. Nu l-am întrebat pentru că mi se părea lipsit de sens până acum, dar din momentul ăsta încep să îmi pun întrebări", a mai spus Tăriceanu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri