Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carmen Dan, discuţie cu Mihai Tudose, după şedinţa de Guvern

Wednesday, 10 January 2018, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Discuţia a durat aproximativ 15 minute și a avut loc după ce premierul a anunţat de la Guvern că a amână revocarea lui Bogdan Despescu.

Potrivit unor surse, Carmen Dan se afla în jurul orei 16 în biroul lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Anterior, premierul Mihai Tudose a refuzat-o pe Carmen Dan şi nu l-a demis, încă, pe şeful Poliţiei Române. Mai mult, îi mai dă lui Bogdan Despescu o săptămână să vină cu explicaţii complete despre modul de acţiune în cazul poliţistului.

Surprinzător, premierul a ţinut să laude Poliţia Română pentru faptul că poliţistul pedofil a fost prins în două zile: "E o notă bună", a spus Tudose.  Reamintim că Tudose a avut miercuri dimineață o întâlnire de o oră cu Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, care i-a prezentat un raport premierului. Potrivit unor surse Realitatea TV, Tudose nu ar fi de acord cu demiterea lui Despescu, propusă de Carmen Dan. ministrul a transmis la Guvern propunerea de înlocuire a şefului Poliţiei Române cu Cătălin Ioniţă. Informațiile obținute de Realitatea TV aratau că Ioniță ar refuza însă interimatul. 

Totodată, ies la iveală informaţii revoltătoare despre pedofilul polițist. Bărbatul a fost favorizat de colegii de breaslă pentru a nu fi tras la răspundere pentru o agresiune sexuală comisă în decembrie 2016. 

Mai exact, în 2016, poliţiştii de la secţia 18 ar fi trimis la Parchet o propunere de clasare a anchetei pe motiv că ororile comise nu au fost surprinse de camerele de supraveghere. În plus, oamenii legii nu au precizat că suspectul este un angajat al Băgăzii rutiere. 

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti, pe 10 decembrie 2016, s-a mai înregistrat o plângere din partea unei persoane vătămată, de sex feminim, împotriva lui Stan Eugen. Atunci, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub astectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală. "În cursul urmării penale, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supravechere video de la locul comiterii infracţiunii. În procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţionat, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin", conform comunicatului citat.

Aşadar, la finalizarea cercetărilor, organele de poliţie din cadrul Secţiei au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti un referat cu propunerea de clasare a cauzei, fără a se face referire la calitatea de poliţist a numitului Stan Eugen. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ