Care va fi lista PNL Bucureşti pentru parlamentare. Cine nu mai are şanse să candideze

Tuesday, 02 August 2016, 18:03, Sursă: REALITATEA.NET

Deputaţii PNL Ludovic Orban, Răzvan Mironescu, Diana Tuşa au slabe şanse să se regăsească pe poziţii eligibile pe listele PNL Bucureşti pentru alegerile parlamentare, în timp Dan Cristian Popescu renunţă la mandat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Adaugă părerea ta

Întocmirea listei care ar urma să fie depusă pentru alegerea Camerei Deputaţilor în Bucureşti va ţine cont de rezultatele obţinute de cei care au candidat în alegerile locale şi neobţinând un fotoliu de primar îşi doresc un nou mandat de deputat, respectarea criteriilor de integritate asumate de partid, dar şi de rezultatele pe care aspiranţii la fotoliul de parlamentar le vor obţine în perioada de precampanie electorală, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL. PNL ar urma să aibă o situaţie clară privind lista pentru alegerea Camerei Deputaţilor în Capitală, care va fi supusă validării în forurile partidului, până la începutul lunii septembrie.

Până la depunerea listelor finale, începutul lunii noiembrie, liberalii care vor să candideze în Bucureşti vor avea parte şi de o perioadă de precampanie electorală ''în care vor trebui să îşi asume anumite obiective şi activităţi şi că dovedească faptul că pot obţine voturile electoratului'', au mai precizat surse din PNL pentu MEDIAFAX.

 Şansele lui Ludovic Orban de a se regăsi pe listele pentru alegerile parlamentare, în Bucureşti, sunt slabe în contextul în care liberalul a făcut un pas în spate, retrăgându-se din cursa pentru Primăria Capitalei, fiind la acea vreme cercetat sub control judiciar.

Deşi magistraţii instanţei supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Ludovic Orban în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia fiind definitivă, PNL nu a dat semne că ar vrea să îl aducă pe Orban în rândul liberalilor cu care noul PNL va ''defila'' la alegerile parlamentare.

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că rezultatul obţinut de Răzvan Mironescu în cursa pentru Primăria Sectorului 6 nu ar spori considerabil şansele acestuia de a obţine un loc eligibil pe lista pentru alegerile parlamentare pe care PNL o va depune în Capitală. Şi şansele Dianei Tuşa de a obţine un nou mandat în Bucureşti au scăzut după ce aceasta a criticat conducerea PNL şi le-a cerut celor liderilor să îşi asume responsabilitatea pentru rezultatele dezastruoase obţinute de liberali la alegerile loale din Capitală. Raluca Claudia Ispir, vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei pentru industrii şi servicii, pare a nu mai fi nici ea sigură de o nouă candidatură în Bucureşti, potrivit surselor citate.

O parte din deputaţii PNL care în alegerile din 2012 au obţinut un mandat în Bucureşti ar putea candida în teritoriu, printre aceştia copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi deputatul Florin Romeo Nicoară. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat recent că va candida ''acolo unde a fost greu pentru PNL'', infirmând o candidatură susţinută de PNL Vrancea.

Deputatul PNL Florin Romeo Nicoară nu va mai intra în cursa pentru un nou mandat de parlamentar în Bucureşti, surse din PNL precizând că acesta ar putea candida la Satul Mare, liberalul preluând recent conducerea interimară a organizaţiei PNL Satu Mare. Pe lista PNL Bucureşti pentru alegerile parlamentare nu se va mai regăsi nici deputatul Dan Cristian Popescu, fost candidat la Primăria Sectorului 2, care a decis să preia funcţia de viceprimar al Sectorului 2.

Deputaţii care au şanse să se regăsească pe locuri eligibile pe listele pentru alegerile parlamentare pe care liberalii le vor depune în Capitală sunt: Vlad Nistor, Florin Alexe, Eugen Nicolăescu. Au fost avuţi în vedere iniţial pentru o candidatură pe listele PNL miniştrii Sănătăţii, Fondurilor Europene, Muncii şi şeful Cancelariei, Dragoş Tudorache, dar liberalii reevaluează aceste opţiuni, cu atât mai mult cu cât există ideea că numai dacă va exista o construcţie împreună cu premierul Dacian Cioloş o parte din echipa sa va candida pe listele PNL.