Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bostan, prima reacţie după ce a fost demis din Guvern. Ce bilanţ a prezentat

Tuesday, 05 July 2016, 21:51 Sursă: REALITATEA.NET

'Vreau să adresez mulțumiri secretarilor de stat, directorilor, consilierilor și funcționarilor care au contribuit la tot ce am realizat până acum în această scurtă perioadă de când sunt ministru. Pe parte legislativă, după cum bine știți, am inițiat proiectul de Lege al infrastructurii de comunicații electronice, care a fost avizat de Guvern, a fost trimis către Parlament și aprobat de Parlament. Acest proiect creează cadrul reducerii costurilor pentru instalarea de rețele de comunicații, asta având rezultat direct în creșterea vitezei de internet în următorii ani. Proiectul de Lege al securității cibernetice l-am asumat la începutul mandatului meu. A fost avizat în Guvern, este la primul ministru și urmează să fie aprobat de Guvern, de CSAT și trimis către Parlament. Este foarte importantă infrastructura de comunicații. Ministerul nu are atribuții neapărat în conținutul difuzat pe internet, dar, pe partea de infrastructură, are atribuții majore (...) Așa cum am anunțat la începutul mandatului meu, am spus că voi încerca să vin cu soluții inteligente și care să nu coste bugetul și contribuabilul', a spus Bostan.

Oficialul a amintit, totodată, de stadiul proiectului Ro-Net, de situația platformei Ghișeul.ro, precum și de Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

'Una dintre problemele majore ale țării noastre este că sunt zone neacoperite, așa-zisele 'zone albe', zone defavorizate. Proiectul Ro-Net, aprobat de Uniunea Europeană, a fost într-o situație dificilă la preluarea mandatului. Am reușit deblocarea proiectului, fazarea lui, ba chiar am reușit aducerea internetului de bandă largă în 200 de comunități rurale dezavantajate din România. Mai avem 100 în construcție și până la finalul anului vor fi finalizate peste 700 de locații. Proiectul este în linie dreaptă", a susținut Marius Bostan.

În ceea ce privește platforma Ghișeul.ro, ministrul remaniat a subliniat că a reușit, în șase luni, creșterea cu peste 33% a numărului de instituții înrolate, iar numărul tranzacțiilor efectuate a urcat cu 49%.

"La plăți electronice, există platforma Ghișeul.ro. Am crescut numărul instituțiilor înrolate. (...) De când am preluat mandatul, am reușit să creștem numărul de instituții înrolate pe platformă — platforma există de mai mulți ani, de aproape cinci ani — cu 33,5% în doar șase luni. Numărul de utilizatori raportat la total număr de utilizatori doar în șase luni, deci raportat la cinci ani, a crescut cu 44%, iar numărul tranzacțiilor efectuate a crescut cu 49%. De asemenea, totalul tranzacțiilor exprimate în lei a crescut cu 47%. Aceste lucruri s-au întâmplat fără să cheltuim bani de la bugetul public (...) În altă ordine de idei, am gestionat situația la Sistemul Electronic de Achiziții Publice. A fost o situație de tranziție foarte grea și am reușit, în momentul apariției normelor, așa cum am anunțat acum trei săptămâni, când am fost acuzat de Victor Ponta că n-ar merge lucrurile, că sistemul a funcționat imediat, într-o oră de la apariția normelor. Acest lucru s-a făcut fără cheltuieli suplimentare', a subliniat Marius Bostan.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ