Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: Nu va fi niciun Brexit, nu va ieși Marea Britanie din UE

Monday, 20 June 2016, 23:49 Sursă: REALITATEA.NET

"David Cameron a jucat o carte, care îi va ieși. Nu va fi niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din UE pentru nimic în lume pentru că ar pierde enorm", a declarat Traian Băsescu luni seară la RTV.

El a adăugat că, indiferent cum vor vota britanicii la referendum, Parlamentul trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face acest lucru niciodată.

"Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: Ori îmi dați niște facilități — și se referea la facilitățile sociale, dar și la contribuții la bugetul UE — (...), ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieșirea. Eu vă dau scris că nu va ieși. Cameron și-a atins obiectivul — are reduceri la contribuții și facilități sociale, așa că el și-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieșirii, Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face niciodată", a explicat Băsescu.

Britanicii sunt chemați la urne la referendumul de la 23 iunie pentru a se exprima în legătură cu rămânerea sau nu în Uniunea Europeană.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ